Gólszerzésből és sportszerűségből csillagos ötösre vizsgáztak a lányok

A DLA-DEAC U16-os leánycsapata nem aprózta el, a hétvégi mérkőzésen 24 góllal terhelte meg a Kőbányáért kapuját.

0

foto_5-Medium-300x200 Gólszerzésből és sportszerűségből csillagos ötösre vizsgáztak a lányok

Már az őszi 15 gólos győzelem azt vetítette előre, most is sokszor fognak betalálni Takács Tamás tanítványai a fővárosiak kapujába, nem is kellett csalódunk, sőt, jóval túlteljesítették az akkori góltermést. A találkozót kevesebb játékossal kezdték a hazaiak, csapatunk a fair play szellemiségét szem előtt tartva, egyenlő létszámban állt fel.

Kilenc percig még ellenálltak a hazaiak, onnantól viszont lányaink alaposan megrázták a gólfát, csak úgy hullott a labda ellenfelük hálójába, 24 találatig meg sem álltak. A Kőbányáért játéka szinte csak abban merült ki, hogy kihalászták a hálóból a labdát, közepet kezdtek és ez ismétlődött huszonnégyszer.

Gólarány javításra és önbizalom növelésre tökéletes volt ez a találkozó, na meg a lányok hangulatának is jót tett.

Szép volt lányok!

Kőbányáért FNLA – DLA-DEAC: 1:24 (0:13)

DLA-DEAC: Oláh Judit, Tóth Zsóka, Varga Laura, Katona Klaudia, Magyar Lívia, Mikita Veronika, Helmeczi Petra, Jónis Mónika, Csordás Eszter (Balla Zsanett 50’), Papp Boglárka (Balogh Mercédesz 77’), Kiss Boróka

Edző: Takács Tamás

Gólszerzők: Jónis Mónika 9’, 20’, 30’, 44’, 47’, 50, Helmeczi Petra 10’, 18’, 48’, 59’, Tóth Zsóka 14’, 21’, 32’, 38’, 42’, 70’, 72’, 76’, Katona Klaudia 17’, 36’, Mikita Veronika 35’, 37’, 66’, Varga Laura 61’

Takács Tamás: Mivel az óraátállítás miatt ellenfelünk egyik játékosa elnézte az időpontot, 9+1-ben kezdték el a találkozót, úgy gondoltuk a lányokkal közösen, a sportszerűség azt diktálja, mi is ilyen létszámban kezdjük a mérkőzést. A második félidőben már mindkét csapat 10+1-ben játszotta végig. Kicsit nehezen vettük fel a mérkőzés ritmusát, de fokozatosan játékba lendültünk, végig mezőnyfölényben játszottunk, és 4-5 percenként szereztük a gólokat. Egy ilyen meccset nehéz értékelni, de ügyesek voltak a lányok, mindenkinek megadtam a játéklehetőséget, nagyon büszke vagyok a csapatra.