Hajrágóllal szenvedett vereséget a DEAC Soroksáron

Sokáig jól tartotta magát a DEAC az NB II nyitányán, ám a Soroksár Pászka Lóránd révén a hajrában bekotorta a győzelmet jelentő találatot.

0

1-300x200 Hajrágóllal szenvedett vereséget a DEAC SoroksáronFotó: DEAC

Hat évtized után tért vissza a második vonalba a Debreceni Egyetem futballcsapata, amely Soroksáron vendégszerepelt a bajnoki nyitányon. Balogh Pál együttese megerősödött riválissal nézett farkasszemet, amely a felkészülés során többek között az élvonalbeli Puskás Akadémiát is felülmúlta, ám Sigér Ákosék a középmezőnyt célozták meg előzetesen, ehhez pedig minden pontra égető szükségük lesz a bajnokságban. Lipcsei Péter együttese már az első percektől meddő mezőnyfölényben futballozott, a mieink azonban remekül állták a sarat, így sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. Az első játékrészben csupán Orosz Márk szabadrúgása, és Gengeliczki közeli fejese volt veszélyes Szabados kapujára, ám jó formában lévő hálóőrünk biztosan állt a lábán, így gólnélküli döntetlennél fordultak a felek.

A második negyvenöt perc már színvonalasabb játékot hozott, Balogh Pál igyekezett feljebb tolni csapata védekezését, így debreceni oldalon is láthattunk szép támadásokat, ugyanakkor a középpályánkat könnyedén átjátszotta a Soroksár, s előttük adódtak nagyobb lehetőségek. Előbb Erdélyi csúsztatását hárította bravúrral Szabados, majd Pászka beadására Szerető érkezett remek ütemben, de kiszorított helyzetből az oldalhálóba fejelt, így az utolsó negyedórára is nyitottak maradtak a kérdések. Belényesi Csaba vezérletével a hajrában is csúszott-mászott, hősiesen védekezett a DEAC, ám egy pillanatnyi kihagyás megpecsételte a sorsunkat, Pászka Lóránd Oroszt elfektetve lőtte ki a rövid alsó sarkot, s szerezte meg a győzelmet csapatának. A nyitányon mutatott védekezéssel azonban várhatóan nem lesznek kiesési gondjaink az új szezonban, a DVSC ellen pedig azt is megmutathatja az együttes, hogy támadásban is képes kreatív megoldásokra.

LABDARÚGÓ NB II 1.FORDULÓ

Soroksár – DEAC 1 – 0 (0 – 0)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 500 néző.

Soroksár: Varga Á. – Bene, Gengeliczki, Valencsik, Pászka – Gyömbér, Huszák – Orosz Márk (Gárdos, 78.), Korozmán (Magyari, 61.), Szerető – Erdélyi (Lovrencsics B., 61.) 

Vezetőedző: Lipcsei Péter

DEAC: Szabados – Nagy Z., Szabó K., Belényesi, Orosz Marcell – Damásdi (Karikás, 64.), Spitzmüller, Takács P., Sigér Á., Székely (Sándor, 88.) – Urbin (Burai, 84.)

Vezetőedző: Balogh Pál

Gólszerző: Pászka (86.)

Balogh Pál: Sokáig jól álltuk a sarat, kevés lehetőséget engedélyeztünk a hazaiaknak, ám sajnos nekünk sem voltak nagy helyzeteink, a támadások felépítésére már kevés energiánk maradt. A hajrában beszorított minket ellenfelünk, s egy pillanatnyi kihagyás miatt üres kézzel kell távoznunk Soroksárról.

P.G.