Harcos és stabil játékot várhatunk a DEAC-tól

A bennmaradást tűzte ki célként a másodosztályba frissen feljutó DEAC labdarúgócsapata, amely már az első fordulókban fontos pontokat csenhet el riválisaitól.

0
20200711_deac-bekescsaba46-300x200 Harcos és stabil játékot várhatunk a DEAC-tólFotó: Derencsényi István/DEAC

Már csak kettőt kell aludni, és a Kaposvár – Nyíregyháza rangadóval elrajtol az NB-II idei kiírása, vasárnap pedig mindkét debreceni alakulat megkezdi szereplését a bajnokságban. Ami az esélyeket illeti, a DVSC a szurkolók reményei szerint a feljutásért lesz majd versenyben, míg a DEAC célja a biztos bennmaradás lehet. Érdekesség, hogy a fogadóirodák az egyetemisták bajnoki címére látják a legkisebb esélyt, 101-szeres oddsot kínálnak erre az eshetőségre…

A DEAC labdarúgóinak tündérmeséje három évvel ezelőtt kezdődött, amikor a gárda szenzációs idényt produkálva megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot, a klubvezetés pedig megteremtette az osztályváltáshoz szükséges feltételeket. A harmadik vonalban elsőként a biztos bennmaradás volt a cél, ami össze is jött az egyetemistáknak, a tizenhat csapatos mezőnyben előbb a tizenegyedik, majd a kilencedik helyen zártak. Ezt követte a legutóbbi idény, amikor a félbeszakítást megelőző utolsó fordulóban álltak az élre Szabados Istvánék, így történelmi sikert ünnepelhettek, miután a DEAC fennállása során először jutott fel az egycsoportos másodosztályba.

Ilyen előzmények után látogat vasárnap Soroksárra Balogh Pál együttese, amely a felkészülés során hét alkalommal is pályára lépett, három győzelem mellett kétszer ikszelt, és két vereséget szenvedett. Az elmúlt években a középmezőny stabil tagjának számító fővárosiak ellen harcos, stabil játékra számíthatunk az egyetemistáktól, akik többször is hangsúlyozták, hogy nem feltett kézzel fognak kifutni a zöld gyepre, ponttal, vagy pontokkal szeretnének hazatérni a „kis Fradi” otthonából. A folytatásban a DVSC, a Dorog, a Siófok, a Nyíregyháza, valamint a Szolnok lesz majd a mieink ellenfele, ha pedig ezen a hat mérkőzésen legalább kilenc pontot tudna szerezni a csapat, megalapozhatná helyét a középmezőnyben.

A Soroksár elleni összecsapás vasárnap 17.30-kor kezdődik a Szamosi Mihály Sporttelepen, a találkozóról helyszíni tudósítással jelentkezünk majd.

P.G.