Herczeg András: „egy jó formában lévő Haladást sikerült legyőznünk”

A DVSC vezetőedzője szerint, a bekapott gólig jó teljesítményt nyújtott a csapat és nagyon értékes három pontot szereztek. A Loki mestere bízik abban, a Magyar Kupában is sikerül kiharcolni a továbbjutást.

0

1_23-1-300x200 Herczeg András: „egy jó formában lévő Haladást sikerült legyőznünk”

Egy hét alatt a harmadik mérkőzésünket játszottuk, de úgy gondolom, most is jó teljesítményt nyújtott a csapat, egy pihentebb, egész héten csak erre az összecsapásra készülő és egy jó formában lévő Haladást sikerült legyőznünk. A bekapott gólig, okosan, türelmesen és lendületesen futballoztunk, bár voltak hibák a játékunkban, siettetni akartuk a támadásokat, időnként nem voltunk elég higgadtak. A Szombathely gólja után viszont kapkodtunk, akik vérszemet kaptak, mi pedig már nem tudtunk ritmust váltani, de sikerült megőrizni az előnyünket és nagyon értékes három pontot szereztünk. A csapat most is nagy akarattal és elszántan futballozott, az utolsó 15 percet leszámítva, elégedett voltam a játékosok teljesítményével, akik minden dicséretet megérdemelnek, egy lendületben lévő Haladást sikerült megállítaniuk.

Sokat nem pihenhetünk, hiszen kedden újabb nehéz mérkőzés vár ránk, a Magyar Kupa visszavágóján lépünk pályára a Videoton ellen. A fehérváriak vereséget szenvedtek hétvégi bajnokijukon a Ferencvárostól, kicsi a valószínűsége, hogy meg tudják védeni címüket, így már a kupa élvezi a prioritást. A Mol-Vidi a mérkőzés esélyese, ráadásul náluk van az előny, de mi is szeretnénk kupadöntőt játszani, és mindent meg fogunk tenni, hogy ott lehessünk a fináléban. A Fehérvár jobban hozzá van szokva a sorozatterheléshez, mint mi, erős és bő kerettel rendelkeznek, sérülésből is tértek vissza játékosok, ezáltal nagyobb variációs lehetősége az vezetőedzőnek. Nagyon fontos, hogy kedden is jó teljesítményt nyújtsunk, jól játszunk, mert csak akkor tudjuk kihasználni a Vidi megingásait, mindenképp gólokat kell szereznünk, ami nem lesz könnyű, a nemzetközi kupameccseik is bizonyítják, ellenfeleik is nehezen találtak kapujukba. Az idei szezonban már játszottunk egy hét alatt három mérkőzést, de ezt most megfejeljük, ha az Újpest elleni hétvégi bajnokit is beleszámolom, 15 nap alatt öt találkozón fogunk pályára lépni, bízok benne fogjuk bírni ezt a terhelést, viszont abban 100%-ig biztos vagyok, a fiúk mindent meg fognak tenni, hogy ott lehessünk a döntőben.

Nagy lehetőségek kapujában állunk, ezzel a fiatal kerettel, főleg saját nevelésű játékosokkal ott lehetünk a Magyar Kupa döntőjében, illetve a bajnoki bronzért játszhatunk. Azt kérném minden DVSC szurkolótól, jöjjenek ki minél többen a Nagyerdei Stadionba, a csapatnak nagy szüksége van mindenkire, buzdítsanak bennünket, drukkereink támogatása plusz erőt ad a játékosoknak. Sokszor bebizonyosodott, szurkolók és a csapat együtt nagyon erős tud lenni, összefogva megvalósíthatjuk álmainkat.