Előző szezonban épp a Diósgyőr ellen kezdted harmadik edzői ciklusodat. Ellenük biztosítottátok az NB-1-es tagságot. A két hét alatt gondoltál erre?

Ez nem jutott eszembe eddig. Így utólag, ha akkor nem nyerünk, akkor is bennmaradtunk volna, de sikerült ellenük nyernünk szép játékkal és saját magunk vívtuk ki, hogy továbbra is az NB-1-ben játszhassunk.

Két hét szünet volt a bajnokságban, beiktattatok egy edzőmérkőzést. Ez idő alatt végig a DVTK elleni mérkőzés volt a fókuszban?

Természetesen gondolatban mindig ott volt a fejekben nem csak az edzői stábnál, hanem valószínűleg a játékosoknál is. Ilyen hosszabb szüneteknél próbálunk odafigyelni a megfelelő regenerálódásra, de a kondicionális felkészítésre is, ezek mellett különböző játékelemeket is gyakorolnunk kell. Igyekeztünk megtalálni az egészséges egyensúlyt. Azt, hogy ezzel a két héttel hogyan gazdálkodtunk, majd a mérkőzésen kapjuk meg a választ.

A DVTK keretei is jelentősen átalakult a nyáron. Milyen csapatra számítasz?

Nem véletlenül állnak a tabella harmadik helyén, jó értelemben vett agresszív csapat, amit megfigyeltem, megnézve az eddigi mérkőzéseiket, szinte mindig ráerőltetik akaratukat az ellenfelekre. Bódog Tamás egy nagyszerű együttest alakított ki.

Kik lehetnek a kulcsfigurák náluk?

Nem tudom, milyen összeállításban fognak játszani, de csapatként nagyon egységesek, stabilak. Vannak egyéniségeik, gondolok itt Velara, aki gyors, gólérzékeny, a másik spanyolra Nonora vagy Ugraira Makraira. Védekezésben pedig Liptákék nagyon stabilak. De mi is egyre jobban együtt vagyunk csapatként és nálunk is vannak egyéniségek.

Van olyan taktikai elem, amit kimondottan ellenük gyakoroltatok vagy a saját, már eredményes játékát játssza a csapat?

Szeretnénk úgy pályára lépni, hogy mi domináljunk a mérkőzés alatt, most is erre törekszünk, de ezt nem mindig mi határozzuk meg. Készülnünk kell olyan helyzetre is, amikor nekünk kell alkalmazkodnunk az ellenfélhez, erre is meg van az elképzelés. Próbáltunk minden szituációra felkészülni.

Hangulatban nem lesz hiány, sok szurkoló várható a stadionba és a vendégeket is sokan fogják elkísérni. Ez plusz erőt ad a csapatnak?

Azt gondolom, mind a két szurkolótábor komolyan ott ál a csapata mögött, fantasztikusan tudják buzdítani az övéiket, nagyon jó hangulatot tudnak teremteni.

Milyen mérkőzésre számítasz?

Ez jó kérdés, fordított esetben most én is feltenném. Ezt most nehezen tudom megmondani, abban biztos vagyok, feszült találkozóra számítok. Nagy küzdelem várható, sok párharccal, izgalmakkal. Abban bízok, közönségszórakoztató jó mérkőzés lesz, azt szeretném, a mi szurkolótáborunknak legyen több oka az örömre, mert ez azt jelentené, olyan lesz az eredmény, amit mi is szeretnénk. De még egyszer mondom, a DVTK nagyon jó játékerőt képvisel, amit a jelenlegi helyezésük is mutat, ráadásul minden mérkőzését idegenben vívja.

Remélhetőleg minél többen fognak kilátogatni a Nagyerdei Stadionba és a szurkolók pokoli hangulatot teremtenek majd a lelátón.