Herczeg András: „a mérkőzés egészét tekintve, igazságos döntetlen született”

A DVSC gólnélküli döntetlent ért el a Puskás Akadémia ellen a bajnokság 21. fordulójában. A Loki trénere előzetesen kiélezett mérkőzésre számított. Véleménye szerint, kiegyenlített találkozón vannak túl.

0

bandi-1-300x200 Herczeg András: „a mérkőzés egészét tekintve, igazságos döntetlen született”

Csütörtöki beszélgetésünkkor kiemelted, hogy nehéz, küzdelmes mérkőzésre számítasz. Bejött a megérzésed…

Így van, tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk és ez be is igazolódott a 90 perc során. Egy jó csapat ellen léptünk pályára, a Puskás kezdőjében 8 külföldi szerepelt, ráadásul télen is tudtak minőségi játékosokat igazolni, bőven van variációs lehetőségük. Nálunk 7 sajátnevelésű volt a kezdőben, több játékosra nem számíthattunk, Bényei és Mengolo sérülés miatt, Jovanovics pedig eltiltás miatt nem szerepelhetett ezen a mérkőzésen.

Jól kezdtük az első 20 percet, többször labdát szereztünk az ellenfél térfelén és jól meg is tudtuk tartani. A játékrész második felében a Puskás már többet birtokolta a labdát, a félidő vége felé be is szorítottak minket a kapunk elé, mélyen védekeztünk, nem tudtunk fentebb labdát szerezni. A második félidőben is az ellenfél birtokolta többet a labdát, ettől függetlenül voltak lehetőségeink, de ezeket elkapkodtuk, pontatlanok voltunk, gondolok itt például Takács nagy helyzetére. Azt gondolom, kiegyenlített volt a mérkőzés, bár három pontért utaztunk Felcsútra, most meg kellett elégednünk az egy ponttal.

Említetted az első 20 percet. Úgy tűnt, mintha az őszi játék köszönt volna vissza…

Igen, nagyon jól és magabiztosan kezdtünk, szépen járattuk a labdát, meg volt a lendület a játékunkban, később viszont a Felcsút labdabiztosabban játszott. Úgy gondolom, a mérkőzés egészét tekintve, igazságos döntetlen született.

Mészáros játszott jobboldali védőt. A rutin miatt tetted le mellette a voksod?

Sokáig gondolkoztam, mi lehet a legjobb megoldás, végül a rutin és az erő miatt döntöttem Mészáros mellett. Arra is figyelni kellett, hogy a pontrúgásoknál magasságban is meglegyünk hátul. Norbi nagyon jól megoldotta a feladatát, semlegesíteni tudta Hentyt, amikor kellett középre is hatékonyan besegített. Jól kamatoztatta gyorsaságát, erre szükség is volt, mikor Pintér Attila becserélte a második félidőben Latifit.

Az előző mérkőzésekhez képest javult a játék…

Egységesebbek voltunk, jól helyezkedtünk, szűkítettük a területet, de probléma még mindig, a határozatlanság a labdaszerzéseknél. Lehet, lesznek akik nem fognak velem egyetérteni, de jelenleg egy mentális tanulási folyamatban van a csapat. Ősszel több tapasztalatlanabb, rutintalanabb játékos mutatkozott be, mondhatni berobbantak az élvonalba, nem volt veszítenivalójuk. Viszont már ott van rajtuk a teher, nagy az elvárás, ők is szeretnék megtartani a dobogós helyezést, nagyobb a nyomás rajtuk, ezért nem merik sokszor azt bevállalni, amit ősszel. Meg kell tanulni ilyen teher mellett is játszani, nem kell félni a hibáktól, kiélezett helyzetekben is meg kell oldani a feladatot.

A másik fontos szempont, hogy mindkét bajnoki mérkőzésünkön hiányzott három alapember, az elsőn Ferenczi, Jovanovic, Mengolo, most Bényei és ezzel csökkentek a variációs lehetőségeink. A megszokott alapvédelmet is változtatnunk kellett és a következőn is más felállásban fogunk felállni, mivel Szatmári begyűjtötte ötödik sárgalapját és még nem tudjuk, Bényei felépül-e hétvégére.

Sós Bence cseréje sérülés miatt történt?

Nem sérülés, taktikai oka volt a cserének, azt gondoltam, Takács jobban meg tudja tartani elől a labdát.

Már az UTE elleni bajnoki kerül fókuszba, nem lesz hétközi mérkőzés, egy teljes hetet tudtok készülni ellenük…

Így van, ezt a hetet nagyon hatékonyan kell kihasználnunk, mert nehéz mérkőzések várnak ránk és ebből a szempontból nagyon jó, hogy teljes hetet tudunk készülni.