Herczeg András: „minőségi képzés folyik Pallagon”

A DLA szakmai igazgatója szerint azt a munkát, amit elterveztek, sikerült elvégezni, a gyerekek fejlődése folyamatos.

0

62-300x200 Herczeg András: „minőségi képzés folyik Pallagon”

Az utánpótlás nevelés terén az előző évekhez hasonlóan idén is egy előre meghatározott koncepció szerint dolgoztunk, ehhez tették hozzá az edzőkollégák a saját elképzeléseiket. A képzés mindenre kiterjed, technikai, taktikai, fizikai és mentális felkészítés is szerepel a tervekben, de az egyéni képességek fejlesztése mellett a csapaté is kiemelt szerepet kap. A gyerekek fejlődése folyamatos, természetesen ez egyénenként változó, az életkorból adódóan időnként még változó a teljesítmény, de mire elérik az ifi kort, mindenki megfelelő felkészültségi szinttel fog rendelkezni. A játékosok jól álltak a munkához, az előírt feladatokat becsületesen elvégezték. A srácok minden elismerést megérdemelnek, rengeteg áldozatot hoznak, szinte minden szabadidejüket feláldozzák a futballért. Reggel iskolába mennek, utána edzésre, ahol komoly terhelést kapnak, hétvégéken, alkalmanként hét közben is, bajnoki mérkőzéseken lépnek pályára. Mindezek mellett a tanulást sem hanyagolják el, természetesen az iskolai eredményekre is kiemelten odafigyelünk az akadémián. A szülőkről sem szabad azonban megfeledkezni, hiszen nekik is áldozatos munkájuk van abban, hogy a gyerekek ilyen szinten tudnak sportolni.

A legkisebbek a Bozsik programban, illetve a régiós bajnokság I. osztályában szerepelnek, náluk nem az eredményesség számít, sokkal inkább az, hogy fejlődjenek, élvezzék a játékot, szeressék meg a labdarúgást, élményekkel gazdagodjanak. Az idősebbek közül az U14 és 15 komoly országos bajnokságban az élmezőnyben zárta az őszi szezont, ez mutatja, sok a tehetséges gyerek. U16-17-19, nyolccsapatos kiemelt bajnokságban lépnek pályára és nagyon jól megállják a helyüket riválisaikkal szemben. Minden korosztályos válogatottban vannak játékosaink, akik a nemzeti csapatban is kiemelkedően teljesítettek.

Úgy gondolom, az elmúlt fél év munkájával, eredményeivel elégedettek lehetünk. Magasan képzett, elhivatott edzők foglalkoznak a fiatalokkal, akik közt több tehetséges játékos található, edzőink munkáját minősíti, hogy sok saját nevelésű játékos van az első keretben, illetve idén is voltak utánpótláskorú játékosok, akikkel profi szerződést kötöttünk. Az akadémia legfőbb célkitűzése is az, hogy olyan labdarúgókat neveljünk ki a DVSC számára, akik idővel meghatározó tagjai lesznek a felnőtt csapatnak. Úgy gondolom, nem túlzok, ha azt mondom, hogy az NB-I-es csapatok közül nálunk van a legtöbb saját nevelésű játékos a keretben, akik rendszeres játéklehetőséget is kapnak, bizonyítanak hétről-hétre. Az bátran kijelenthető, hogy kiemelkedő, minőségi képzés folyik Pallagon, ezt igazolja, a Double-Pass audit rangsora, a DLA-t kétszer is az ország legjobb akadémiájának választották, erre pedig büszkék vagyunk.