Isten nyugosztaljon Laci bácsi!

Olcsván, családi házukban vasárnap váratlanul lett rosszul és elhunyt mindenki Laci bácsija, Szabó László – közölte a tragikus hírt az Olasz Focisuli közösségi oldalán.

0

Névtelen-5-300x165 Isten nyugosztaljon Laci bácsi!

Szabó László az Olasz Focisuli egyik alapító tagja, nem régen ment tanáremberként nyugdíjba, de a focisulinál továbbra is fiatalosan dolgozott. Mindig az őszinteségre és az életre nevelte a gyerekeket. Munkája alatt a szigorúság az utolsó helyen állt, mert azt vallotta: szeretettel és szép szóval minden megoldható. Ha bárki segítségért fordult hozzá, mindig alázatosan és segítőkészen állt elé. Úgy érezte, hogy a segítség és a segíteni akarás egy kiváló emberi tulajdonság, amiből nála sosem volt hiány. Vezetőkkel, kollégáival, szülőkkel és természetesen a gyerekekkel mindig jó kapcsolatot ápolt, jó modorú és illemtudó embernek ismerték. Az Olasz Focisuli indulása óta oszlopos tagja az edzői stábnak, a klub egyik alapító tagja. Ez idő alatt sok olyan labdarúgó került ki a keze alól, akik közül többen, válogatott játékosokká váltak.

Az 1985-ös korosztállyal minden lehetséges versenyt megnyertek, de a legemlékezetesebb a lengyelországi NIKE korosztályos Európa bajnokság megnyerése, majd a világbajnokságon szereplés volt számára Hollandiában Mindig szép szavakkal emlékezett vissza erre az időszakra. Ezek után is remek korosztályokkal dolgozott együtt, de az újabb nagy sikert a 2000-es születésű játékosok jelentették, Velük a legnagyobb, a klagenfurt-i labdarúgó torna volt.

Bozsik óvodás, és iskolai program kiemelkedő szervezője volt, melyet az MLSZ kitüntetéssel is elismert. Minden intézményvezetővel, óvónővel, edzővel jó kapcsolatot ápolt ezért is lehetett az általa szervezett fesztivál olyan színvonalas és jól szervezett.

Szabó Lászlót a DHSE Olasz Focisuli saját halottjának tekinti.