Jégkorong: Számolgatás, matekóra – lássuk a lényeget!

Lassan-lassan elérkezünk az Erste Liga alapszakaszának a végéhez. Ez pedig tartogat még izgalmakat bőven debreceni szempontból is, összeszedtük, hogy pontosan miért.

0

DEAC-FEHA19-Jegkorong-040-300x166 Jégkorong: Számolgatás, matekóra – lássuk a lényeget!Fotó: Ásztai Csaba

A honi jégkorongbajnokság alapszakaszának részt vevő csapatai kétfordulós rendszerben mérkőznek meg, oda-vissza vágós alapon, ez az, ami jelenleg is zajlik. Majd az alapszakasz első hat helyezettje közvetlenül a bajnokság rájátszásába jut, a 7-10. helyen végzett csapatok mini-playoff-ot  játszanak a fennmaradó helyekért. Ebben az esetben három győzelemig tartanak  a párharcok. A rájátszásban az alapszakasz helyezései alapján ellenfélválasztás következik, ott már a párharcok négy győzelem után dőlnek el.

A DEAC-nak még három mérkőzése van hátra az alapszakaszból, vasárnap a Ferencváros vendégei lesznek. Majd György József legénysége február 3-án az Újpestet fogadja, rá két napra pedig a DVTK-t. Nyilvánvaló cél az első hat hely valamelyikének megszerzése a debrecenieknél, erre pedig még van is bőven esélyük. Ha nem jönne össze, akkor marad a miniplayoff, hogy aztán kezdődjön a “hirtelen halál”.

Jelenleg az egyetemisták 49 ponttal (33 mérkőzés) a 6. helyen állnak, egy egységnyire a Csíkszereda mögött (32), háromra az FTC (30) előtt.

P.I.