Jelentősen átalakult érdiekkel találkoznak női kézilabdázóink

Ha nem is parádés játékkal, de két vereség után szombaton végre rátért a győzelem ösvényére a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdacsapata, amely szerdán, a nyáron jelentősen meggyengült Érd otthonában is esélyesként vendégszerepel majd.

0

119445298_3657050561019479_8334217731992992900_o-1-300x200 Jelentősen átalakult érdiekkel találkoznak női kézilabdázóinkFotó: Derencsényi István/DVSC Kézilabda

„Folyamatosan nő a fertőzöttek száma, közeleg a második hullám, tehát mi sem egyértelműbb, mint összesűríteni a bajnoki menetrendet” – ehhez hasonló, ironikus eszmefuttatásokat kaphattunk el a kézilabdapályák közelében az elmúlt hetekben, miután a szövetség döntése értelmében, a koronavírus pandémia okán ősszel szerda-szombat ritmusban rendezik a kézibajnokikat. Nem tisztünk ebben a kérdésben állást foglalni, hiszen az újjászervezett lebonyolításnak vannak előnyei és hátrányai is, az azonban megkérdőjelezhetetlen, hogy a sérülések kockázata a sűrű menetrendnek köszönhetően megnőtt, s látványos fejlődésre, sok gyakorlásra sincs elegendő idő két mérkőzés között. Pedig a DVSC SCHAEFFLER női csapatának most épp erre lenne szüksége, Köstner Vilmos tanítványai ugyanis az első három mérkőzésükön messze elmaradtak a várakozásoktól, s bár a Békéscsaba ellen a visszafogottabb teljesítmény is magabiztos győzelmet ért, korábban a Kisvárdától és a Mosonmagyaróvártól is váratlan vereséget szenvedett a negyedik helyért küzdő Debrecen.

Két hét alatt tehát megtanulhattuk, ebben a ligában nincsen könnyű ellenfél, így soron következő Érdet sem szabad lebecsülnünk, noha a gárda anyagi nehézségek miatt szinte teljes játékoskeretét elengedte a tavalyi szezon végén, s fiatalokkal felvértezve a bronzérem helyett a bennmaradásért küzdhet. A narancs-feketék a nyitányon papírforma-vereséget szenvedtek Győrben, majd a Siófok is nagy falatnak bizonyult, első hazai mérkőzésükön azonban már győzelmet ünnepelhettek, meglepően könnyedén, 35–28-ra múlták felül a Balatonboglárt. Ilyen előzmények után látogat a DVSC SCHAEFFLER az Érd Arénába, ahol egyértelmű esélyesként lépnek majd pályára lányaink, s bízunk benne, hogy a Békéscsaba elleni sikert követően ezúttal már gördülékenyebb játékkal érvényesíti a papírformát Köstner Vilmos együttese.

Női kézilabda NB I, 4. forduló

Érd – DVSC SCHAEFFLER

Érd Aréna, 09.16. 18:00

P.G.