Jó hangulatú, színvonalas verseny volt Hajdúszoboszlón

A Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság ötödik fordulójára hétvégén Európa legnagyobb fürdőkomplexumában, a Hungarospa Strandfürdőben került sor.

0

hun5-300x200 Jó hangulatú, színvonalas verseny volt Hajdúszoboszlón

Az előző fordulókhoz képest sokkal többen neveztek. A hazai párosokon kívül lengyel, román és szlovák játékosok is pályára léptek. Hosszú ideig az idő is kegyes volt, csak kora délután zavarta meg a versenyt egy zivatar, de a játékosok még ezalatt is folytatták a küzdelmet.

A férfiaknál a sorsolás szeszélye folytán egy erősebb és egy gyengébb csoport alakult ki, így az erősebből több esélyes pár a legjobb négy közé sem került be. Végül a Fazekas Balázs, Hubicska Patrik páros győzött, második helyet szerzett a lengyel Żywiec-ből érkező Mateusz Kachel és Sasiek Oczkowski, harmadik helyre ért be a Lakatos Attila, Pilka Gábor kettős.

Az összesített pontversenyt Lakatos Attila és Pilka Gábor vezetik 26-26 ponttal, a 14 ponttal álló Puskás Kristóf előtt.

hun3-300x200 Jó hangulatú, színvonalas verseny volt Hajdúszoboszlón

A hölgyek 12 párosa közül a most először induló Kovács Lilla és Takács D. Orsolya nyertek fordulót. A hármas körmérkőzéses döntő második helyét a Dr. Kovács Katalin, Korompay Zsuzsanna kettős szerezte meg. A bronzérmeket az Eötvös DSE fiataljai, Fehérvári Vivien és Pálfi Kitti vehették át.

Az összesített pontversenyben továbbra is Gulyás Vivien és Mező Beatrix vezet 17-17 ponttal a harmadik helyezett, 14 pontos Fehérvári Vivien előtt.

Vasárnap a 17 nevezett vegyes páros négy csoportban kezdte a versenyt, a csoportok első két helyezettje jutott a legjobb nyolc közé. A keresztjátékok során több mérkőzés is csak minimális különbséggel dőlt el. Érdekesség, hogy az egyébként kettő pont különbséggel 21 pontig tartó mérkőzések közül az egyik jóval tovább tartott, váltakozó meccslabdák után a Dr. Kovács Katalin, Gyula Zoltán páros 30:28-ra győzött a Korompay Zsuzsanna, Vereb Márk kettős ellen. Meglepetés is született, hiszen a többszörös győztes Nagy-Szabó Kárment és Nagy Mártont legyőzte a Gulyás Vivien, Fekete Áron páros.

hun2-300x200 Jó hangulatú, színvonalas verseny volt Hajdúszoboszlón

Végül a döntőt 22:20-ra nyerte meg Puskás Fanni és Hubicska Patrik Béni Kitti és Fazekas Balázs ellen. Harmadik helyre ért be Dr. Kovács Katalin és Gyula Zoltán, akik évek óta nagyot harcolnak a most negyedik Gulyás Viviennel és Fekete Áronnal.

Az összesített pontversenyben tömörödött az élmezőny. Az élen Gulyás Vivien áll 19 ponttal, mögötte holtversenyben 15-15 egységgel Lakatos Attila, Nagy-Szabó Kármen és Nagy Márton.

A verseny következő fordulójára augusztus harmadikán és negyedikén Hajdúböszörményben kerül sor.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a Szövetség honlapján (http://hajduvolley.fw.hu ) és a Facebookon ( https://www.facebook.com/hbmstrandroplabda ).