Joó Zsolt: „Egy jó félévet és szezont hagytunk magunk mögött”

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U15-ös csapata sikeres szezont tudhat magáénak, harmadik helyen zárták a bajnokságot, a fiatalok minden téren fejlődtek. A korosztályos együttes vezetőedzője, Joó Zsolt értékelte az elmúlt félévet.

0

DSC0051-300x188 Joó Zsolt: „Egy jó félévet és szezont hagytunk magunk mögött”Fotó: Kovács Péter/DLA

A fiatalok fejlődése volt a legfontosabb

Egy eredményes félévet követően, az volt a célunk, hogy szezon második felében a gyerekek továbbra is fejlődjenek egyénileg és csapatszinten. A szakmai programnak megfelelően, korosztályspecifikusan zajlott a képzés. Vannak alapelvek, melyeket próbáltunk megtanítani a játékosoknak, gondolok itt a letámadásra, az átmenetekre, illetve a labdatartásra, mely az egyik kiemelt feladatunk volt. A srácok továbbra is partnerek voltak, becsületesen dolgoztak, technikailag és taktikailag ismét léptek előre, minden szinten fejlődtek. Nézve a többi klubot, vagy saját korosztályainkat, szerencsésnek mondhatjuk magunkat, elkerültek minket a sérülések, fertőzések, zökkenőmentes volt a felkészülésünk. Összességében elégedett voltam, mindazt, amit elterveztünk, sikerült elvégeznünk, minőségi munkát tudtunk végezni, de sokat kell még tanulnunk, melyre vevők a gyerekek – mondta a felkészülés kapcsán a vezetőedző.

Bajnoki bronzérem

A tavaszi rajt előtt a vezetőség nem fogalmazott meg elvárást a helyezéssel kapcsolatban, hiszen az akadémia elsődleges célja, hogy a gyerekek fejlődjenek, örülünk, hogy ez eredményességgel párosult. A játékosokkal közösen határoztuk meg a célt, miszerint a dobogón szeretnénk végezni. Egy jó félévet  és szezont hagytunk magunk mögött, de maradt bennem hiányérzet, nem mindig tudtuk az a játékminőséget képviselni, amit szerettem volna, amit elvártunk önmagunktól. A harmadik hely elégedettségre adhat okot, de az a célunk, hogy a magunknak magasra tett lécet a mindig átugorjuk. A jövőben ezt az eredményt szeretnénk túlteljesíteni, ha játékban sikerül tovább javulnunk, az eredmények sem maradnak el – értékelte a szezon második felét a szakember.

Péntektől kezdődik a nyári szünet

Péntektől a gyerekek megkezdik megérdemelt szabadságukat, de ez nem azt jelenti, hogy teljes kikapcsolódás vár rájuk nyáron. Két hét passzív pihenő után két hét aktív pihenő következik, mikor is kapnak feladatokat, melyeket el kell végezniük, így mikor visszatérnek a srácok, magasabb szintről tudjuk megkezdeni a munkát. Ez úton is szeretném megköszönni a játékosoknak az egész éves munkát, példaértékű volt a hozzáállásuk, az alázatuk. Kollégáimnak is köszönet jár, mint ahogy az akadémia vezetőségének, valamint a szülőknek, hogy mindenben támogatják a csapatot – zárta gondolatait a bajnoki bronzérmes U15-ös csapat trénere, Joó Zsolt.

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U15-ös csapata 18-6-6-os mérleggel, 60 pontot gyűjtve, a 3. helyen zárta a bajnokságot. 65 alkalommal vették be ellenfeleik kapuját, 32 gólt kaptak. A csapat legeredményesebb játékosa, a 14 találatig jutó Kohut Máté, aki 11. helyen végzett a bajnoki góllövő listán.

Szép volt srácok!