K-1: Furó Virág férfiakkal készül, hölgyeket győz le

Mindössze huszonhárom esztendős, de már fényes sikereket tudhat maga mögött Furó Virág, a Taskó Fighting K-1 harcosa. A mindig mosolygós lány annak idején a bátyja révén ismerkedett meg a küzdősportok világával, azóta magyar és francia bajnoki címet szerzett, céljai között pedig többek között a világbajnoki kvalifikáció is szerepel.

0

Furó2-300x174 K-1: Furó Virág férfiakkal készül, hölgyeket győz le

Ha valaki az utcán találkozik Furó Virággal, első ránézésre biztosan nem fordul meg a fejében, hogy a mindig mosolygós, csinos fiatal hölgy hétről hétre férfiakkal vív ádáz küzdelmet a szorítóban. Pedig ez a valóság: a huszonhárom esztendős debreceni K-1 harcos többek között francia bajnoknak mondhatja magát, s mivel a magyar női mezőnyben kevés kihívója akad, edzéseken az erősebbik nem képviselői ellen húz kesztyűt.

„Teljes mértékben külön tudom választani a sportot és a civil életet, hiszen míg a kötelek között nem ismerek lehetetlent, a hétköznapokban közel sem vagyok férfias – mosolygott a Taskó Fighting tehetsége. – A sport már gyermekkorom óta fontos szerepet tölt be az életemben, ugyanis annak idején azért jöttem Debrecenbe, hogy labdarugó legyek, ám ez végül nem jött össze, időközben pedig a bátyám révén megismerkedtem a küzdősportokkal. A középiskola mellett kezdtem el látogatni az edzéseket, s bár a szüleim eleinte nagyon féltettek, mivel látták, hogy mennyire jól érzem magam a ringben, támogattak a céljaim elérésében. Sokat köszönhetek az edzőmnek és az edzőpartnereimnek is, s bár a versenyeken hölgyek ellen lépek szorítóba, jót tesz a fejlődésemnek, hogy edzéseken férfiakkal gyakorolhatok. Úgy érzem, a sportnak köszönhetően kiteljesedtem, az évek során céltudatosabbá, határozottabbá, és kitartóbbá váltam.”

Furó1-300x163 K-1: Furó Virág férfiakkal készül, hölgyeket győz le

Virág jelenleg sérülésből lábadozik, miután tavaly októberben, a kínai Zeng Xiaoting elleni csörte első menetében kéztörést szenvedett.

„A sérülésem ellenére végigküzdöttem a mérkőzést, s bár végül egyhangú pontozással sikerült felülmúlnom a kínai lányt, nem volt teljes az örömöm, hiszen éreztem, hogy nagy a baj. Ez az első komolyabb sérülésem pályafutásom során, de igyekszem pozitívan szemlélni a történteket, az edzéseken jelenleg a lábmunkára helyezem a hangsúlyt, hiszen még bőven van hova fejlődnöm. A karantén ideje alatt a tanulásra is jutott időm, korábban már ménesgazdaként végeztem, most pedig ökölvívó edzőnek tanulok, hiszen az élsport mellett évek óta vannak tanítványaim, ráadásul a boksz minden küzdősport alapja, így nagy potenciált látok benne. Természetesen a ringben is szeretnék további sikereket elérni, a terveim között szerepel a Muaythai világbajnokságon való részvétel, ahol már a könyök használata is engedélyezett.”

P.G.

Fotók: Prémium Media and Sport