Keleti rangadó a Hódosban

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy távolabbi és közelmúltja miatt is indokolt a keleti rangadó jelző a pénteken megrendezésre kerülő DVSC Schaeffler – Békéscsaba mérkőzéssel kapcsolatban. Remélhetőleg egy jó hangulatú, élvezetes mérkőzést vív a két együttes, melyen a hazai csapat megszerzi első idei győzelmét.

0

40128087_2113677045356846_4029228869008490496_n-300x196 Keleti rangadó a Hódosban

Fotó:dvsckezilabda.hu

Ellentétes előjelekkel készülnek a csapatok a mérkőzésre, hiszen amíg a Békéscsaba hazai pályán gyűrte le a Budaörs gárdáját a női kézilabda NB I első fordulójában, addig a DVSC súlyos vereséget szenvedett az élmezőnybe igyekvő, ám kevésbé „magyaros” Siófok ellen.  A papírforma hazai győzelmet mutat, hiszen amíg lányaink tavaly a 9. helyen végeztek és a keret megerősödött a nyáron, addig a lelkes Békés megyei alakulat – amely egyébként kiváló utánpótlással rendelkezik – az utolsó fordulókig harcolt a bennmaradásért, mindezt tette sikerrel. A liláktól távozott a nehéztüzér Kovacevic, aki Érdre tette át székhelyét, de érzékeny veszteség lehet a volt FTC játékos Szarka valamint a most már Ferencvárosban kézilabdázó fiatal Farkas Kata. Ám ahol vannak távozók, ott általában érkezők is lesznek, így a friss junior világbajnok Bínó Boglárka és Balog Judit a kapusposztra, míg két szerb játékos, a válogatott kerettag Radovic és a volt siófoki Agbaba pedig átlövő posztra érkezett. A nagy kérdés tehát, hogyan tudja pótolni a csapat a tavalyi szezonban 137 gólos házi gólkirálynőjét a viharsarki gárda. Az első forduló alapján kijelenthetjük, hogy nem estek kétségbe a délkeleti régióban, hiszen az „örök csabai” Walfisch Mercédesz a hátán vitte a csapatot és 9 góljával ő volt a legeredményesebb, de felzárkózott mellé eredményességben a 8 gólos fiatal irányító Vukajlovic és a saját nevelésű jobbszélső Kovács Anett is. Elsősorban rájuk és a rutinos Szögire kell vigyázni, ám a csapat már oldott meg nehezebb feladatokat is.

Pénteken este 18 órától tehát igazi keleti rangadót láthat a nagyérdemű, amely a csapatok ütközete  mellett a szurkolók hangpárbajáról is szólhat, hiszen hagyományosan parázs hangulatban szokott lezajlani a mindenkori DVSC – Békéscsaba mérkőzés. Amennyiben a lányok megmutatják, hogy mit tudnak, akkor nem lehet kérdéses a hazai győzelem, ám ehhez sokkal jobb játék kell, mint egy hete a Siófok elleni találkozón. Hajrá, lányok!

DVSC SCHAEFFLER – Békéscsaba

09.07. 18:00 Hódos Imre Rendezvénycsarnok