Kerekes Gréta: „nem lehetek elégedetlen az idei teljesítményemmel”

A debreceni atléta ebben az évben 13 másodperecen belüli időt futott, megjavítva egyéni legjobbját 100 gáton, kijutott az Európa-bajnokságra, ahol a középdöntőig verekedte magát. A DSC-SI versenyzője értékelte az idei szezonját és beszélt a következő év terveiről.

0

kerekesgreta1250ml-735x400-300x163 Kerekes Gréta: „nem lehetek elégedetlen az idei teljesítményemmel”

13 másodpercen belül

Az Európa-bajnokság után leálltam a versenyzéssel, idén még a csapatbajnokságon rajthoz állok, azzal véget is fog érni a szabadtéri szezonom. A versenymentes időszakban volt időm már higgadtan átgondolni az idényt, ami véleményem szerint, jól sikerült. Megjavítottam az egyéni csúcsomat, 13 másodpercen belüli időt futottam, ott lehettem a kontinensviadalon, bekerültem a középdöntőbe, nem lehetek elégedetlen az idei teljesítményemmel. Főleg annak tükrében, hogy a tavaszi felkészülés alatt összeszedtem egy sérülést, ez valamennyire vissza is ütött a versenyeken, hiszen nem tudtam gyors munkát végezni, ezért is nem volt stabil a szezonom. De egy sportoló soha nem lehet teljesen elégedett, én sem vagyok az és ez így van jól, mert meg van a motiváció, hogy mindig jobb és jobb eredményt érjek el. Örülök, hogy ott lehettem az Európa-bajnokságon, egészséges voltam és vagyok.

Felkészülés az Eb és a vb jegyében

A csapatbajnokság után pihenés következik, bár én már el tudtam menni pár napra nyaralni, próbálok minél jobban feltöltődni a következő hetekben, megyek haza Debrecenbe, mert a versenyidőszakban erre kevés lehetőségem volt, most több időt tölthetek a családdal. Szeptember végén terveztük elkezdeni a felkészülést, bár világbajnokság lesz jövőre, de először a fedettpályás Európa-bajnokság kerül fókuszba, ahol nagyon szeretnék bizonyítani. Szeretem a 60 gátat, a jól rajtolók közé tartozok, és ezt tudom kamatoztatni a táv rövidsége miatt. A téli versenyek után kerül középpontba a világbajnokság, ami a fő versenyem lesz, de először biztosítani kell a kijutást. Még nem teljesen világos, hány versenyt fognak beszámítani, pontosan mi is kell a kvalifikációhoz, én sem látom ezt tisztán. A vb késő időpontban való rendezése miatt, hosszú lesz a következő évi szezon, fontos, hogy mentálisan rendben legyek majd, hiszen sok atlétával egyetemben, nem tehetem meg, hogy csak a vb-re készüljek, az évközi versenyeken kell megküzdeni a kijutásért. De a fedettpályás idényt nem fogom háttérbe szorítani a világbajnokság miatt, az időbeni távolság miatt, úgy gondolom, a kettő jól megfér egymás mellett.