Kézilabda: Egy verhető csapatról; verhet ő bennünket?

Ha norvég női kézilabdáról beszélünk, rögtön megfogalmazódik az ellenfelekben: felejtsük el, ők a világon a legjobbak, még csak meg sem izzadnak senki ellen.

0

noikezi-300x162 Kézilabda: Egy verhető csapatról; verhet ő bennünket?Fotó: DVSC Kézilabda/Facebook

Igaz, de ez a meghatározás a felső elitre vonatkozik, arra a kb. húsz játékosra, akik tényleg az északiak különleges harcmodorát képviselik. Vasárnap este ez a kisebbrendűség érződött a DVSC Schaeffler játékosain is, főleg az első félidőben. A Sola hölgyei semmi különöset nem mutattak. Jöttek, láttak és lőttek. Amit kapura lőttek, az a mi hálónkban kötött ki. Az első harminc percben cerberusunk mindössze egyetlen lövést fogott.

Pedig optimisták voltunk. Főleg az utóbbi hetekben mutatott kiváló forma miatt is. Még a televízió stúdiójában ülő szakemberek vélekedése is úgy szólt, a Loki jobb, egységesebb, ha elhiszik, hogy a fiatal norvég társaság verhető, pontokkal térhetnek haza. Nem hitték el. Igaz az első gólt a mi lányaink, nevezetesen Füzi-Tóvizi szerezte, de utána valami nagyon összeomlott. Mint magas gyárkémény robbantás után. Percek alatt húzott el a stavangeri gárda, a tizedik minutumban már 8-2 oda.

Eladott labdák, gyámoltalan lövési kísérletek, nulla hálóőri aktivitás, meg minden rossz, ami adagolható, ez volt ekkortájt a Debrecen. A vendég szurkolók között helyet foglaló főnök, Ábrók Zsolt is többször ingatta a fejét. Négy gólra még feljöttünk a tizenhatodik percben, de utána megint ziccerek maradtak ki, és az első félidőben kapott 19 találat rendkívül soknak tűnt. Mi ehhez tizenhármat tettünk a statisztikába, ami egy ilyen rutinos, válogatottakkal teletűzdelt csapatnál sokknak számít.

Szünet után gyorsítottak Vámosék. Fokozatosan zárkóztak. Ehhez kellet, hogy a hazaiak szétlőjék az akácot, forgácsolták a kapufákat, mint hét ujjú norvég favágó a tundrát a sarkkörön túl. Így jött el a 43. perc, amikor Planéta lövésével egyenlítettünk (22-22).

És kezdődhetett a meccs. Azt hittük nekünk. De nem! A következő tizenhat és fél percben közünk nem volt ehhez a gyönyörű játékhoz. A norvégok holland világbajnok kapusa lehúzta a rolót, nálunk a szélsők biztos helyzetekben hibáztak, a védekezésünk, különösen egy az egyben felpuhult, jobb átlövőben Planétának nem akadt számottevő csere társa – igaz ez így van hónapok óta – elvesztettük a hitünket, így ezt a részt a Sola 8-3 arányban behúzta, mint ahogy a rangadót is 30-25-re.

Kikapott a Loki egy közepes tudású, de saját magában jobban bízó ellenféltől. Nem dőlt össze a világ, de a bosszantó az, hogy ebben a csoportban – látszik – nekünk kellene vezetni a tabellát. A tudás megvan hozzá, már csak akarni, és fejben tisztulni kell. Ez a norvég tini egylet idehaza verhető, akár hattal is. Két hét múlva közel háromezer fanatikus előtt ezt be is bizonyíthatják a hölgyek. Mert megérdemlik. És mi is!

Európa Liga csoportkör C csoport

Sola – DVSC Schaeffler 30-25 (19-13)

W.Gy.