Kézilabda: Iskolajátékkal érvényesítettük a papírformát

Ezúttal nem tudta tartani a lépést a kiesés elől menekülő Szombathely a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdacsapatával, a debreceniek 12 góllal bizonyultak jobbnak az Aréna Savariában.

0

mg_4805_1860_20731_n-300x200 Kézilabda: Iskolajátékkal érvényesítettük a papírformátFotó: Szombathelyi KKA

Győzelmi reményekkel kelt útra a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdacsapata, Kudor Kitti tanítványai győri kitérővel érkeztek meg Szombathelyre, ahol a tabellán utolsó előtti helyen álló helyi együttes volt az ellenfél. Ősszel a bennmaradásért harcoló vasi alakulat sokáig tartotta a lépést az esélyesebb Debrecennel, ezúttal könnyedebb mérkőzésre készült csapatunk, s szerencsére a pályán is sikerült érvényesíteni a papírformát.

Az első tíz perc a mieinkről szólt, Csapó Kyra remek védéseinek köszönhetően folyamatosan növeltük előnyünket, nagy fölényben játszottunk, s nyolc perc elteltével már 1–7-et mutatott az Aréna Savaria eredményjelzője. Marosán György nem is várt tovább, magához hívta tanítványait, az időkérés pedig megtette a hatását, a játékrész feléhez érve magukra találtak a hazaiak. A szombathelyi védekezés kissé megzavarta a mieinket, így Köstner Vilmos is letette a T-betűt, a félidő középső periódusában támadásban akadozott a debreceni gépezet. Előnyünk ennek ellenére nem olvadt el, mert hátul továbbra is jól teljesítettünk, csupán a szombathelyiek ukrán beállósát nem tudtuk semlegesíteni, aki csapata első hat találatából ötöt jegyzett. A hajrában ismét beindult a gólgyártás, Kovács Anna remek átlövéseivel tovább növeltük előnyünket, a szünetre pedig az addigi legnagyobb különbség alakult ki, 17–8-as debreceni vezetésnél fordultak a felek.

Vendég góllal kezdődött a második félidő, így kétszámjegyűre nőtt a különbség a felek között, a folytatásban pedig tovább nyílt az olló, lányaink lelkes játékkal megpróbálták a lehető legtöbbet kihozni ebből a meccsből. Míg az első félidőben nem történt kiállítás, s hétméterest sem ítéltek a játékvezetők, a fordulás után keményebbé vált a játék, s a szankciók sem maradtak el. Egy alkalommal kettős emberhátrányba kerültünk, de a védekezésünkre továbbra sem lehetett panasz, a hazaiaknak közel hét percet kellett várniuk második félidei első találatukra. A különbség tíz és tizenöt gól között billegett, a szombathelyiek továbbra is lelkesen kézilabdáztak, de a DVSC ezúttal nem hibázott, magabiztosan, iskolajátékkal hozta a kötelezőt. A mieinknél hárman is öt gólt szereztek, támadásaink színességét mutatja, hogy az átlövő Kovács Anna, a szélső Vantara-Kelemen Éva, valamint a beálló Bordás Réka lett csapatunk legeredményesebb játékosa, utóbbi ráadásul lövést sem hibázott a mérkőzésen (20–32).

Női kézilabda NB I, 18. forduló

Szombathelyi KKA – DVSC SCHAEFFLER 20–32 (8–17)

Gólszerzőink: Bordás 5, Vantara-Kelemen 5, Kovács A. 5, Arany 3, Deszpotovics 3, Hornyák D. 2, Petrus 2, Csernyánszki 2, Vámosi 2, Tóvizi, Vámos, Bánfai

P.G.