Kézilabda: Magabiztosan lépett tovább a kupában a DVSC

Fokozatosan őrölte fel sportszerűen küzdő, lelkes vendéglátóját Szilágyi Zoltán együttese, amely az Eszterházy SC magabiztos legyőzésével jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

0

271601977_422734712518849_6528086689628117189_n-300x198 Kézilabda: Magabiztosan lépett tovább a kupában a DVSCFotó: DVSC Kézilabda

Több szempontból is fontos és hasznos összecsapás várt a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdázóira péntek délután, Szilágyi Zoltán tanítványai Egerben, az Eszterházy SC otthonában léptek pályára annak érdekében, hogy kivívják a legjobb nyolc közé jutást a magyar kupában. Az osztálykülönbség ellenére nem lehetett félvállról venni a hatékony támadójátékáról híres egri gárda elleni ütközetet, már csak azért sem, mert másfél hónap után először lépett pályára tétmérkőzésen a DVSC, a pénteki találkozó pedig egyfajta főpróbaként szolgált a Siófok elleni rangadót megelőzően.

Jó iramban indult a mérkőzés, az első perc négy támadást és egy gólt hozott, Planéta Szimonetta szerzett vezetést a Lokinak. Az egriek nem lassították a játékot, Csapó Kyra védései és a labdaszerzések után ugyanakkor rendezetlen védelem ellen próbálkozhatott a Loki, ennek pedig több ízben meg is lett az eredménye, öt perc elteltével 4–2-re vezettek a debreceniek. Lengyel Eszter jóvoltából hamar egyenlített az Eszterházy SC, ám a túloldalon is akadt egy vezér Karina Jezsikava személyében, aki tíz perc alatt négyszer volt eredményes. Fertályóra elteltével először szerzett vezetést az emberelőnyben kézilabdázó egri alakulat (7–6), ám Tóvizi Petra azon nyomban válaszolt, Planéta átlövésével pedig már a mieink álltak jobban. A játékrész második felébe lépve sikerült háromgólos előnyt kiépítenie Szilágyi Zoltán alakulatának, a szakember azonban ennek ellenére sem volt elégedett, elsősorban fegyelmezettebb védekezést kért tanítványaitól. Ezen a téren sikerült is javulnunk, a túloldalon ugyanakkor Nagy Éva teljesítménye is feljavult, aki Deonise Fachinello két ziccerét védte, így sokáig nem tudtunk elszakadni riválisunktól. A félidő végére kissé elapadt a gólcsap, az egriek nyitott védekezésével szemben nem volt könnyű dolguk a debrecenieknek, ám így is ötgólos, 18–13-as előny birtokában mehetett pihenőre a DVSC SCHAEFFLER.

A szünet után nyílni kezdett az olló, a házigazda ugyanis egyre kevésbé bírta a kezdő sípszó óta diktált tempót, miközben a Debrecen minden hibát könyörtelenül megbüntetett. A kapuban Ann-Cathrin Giegerich váltotta Csapót, s fontos védésekkel szállt be a mérkőzésbe, a túloldalon pedig remekeltek a szélsők, Arany Rebeka és Korsós Dorina is mattolta a cserekapus Leiner Bernadettet. Az első félidőben még kissé szellős védekezés a fordulás után szépen összeállt, negyedóra alatt mindössze öt találatot engedélyeztünk vetélytársunknak, miközben a túloldalon változatos felállásban tudtunk különböző formációkat gyakorolni, az akciók többsége pedig góllal zárult. Planéta kiállítását követően bő négy perces gólcsend következett debreceni részről, amelyet Bordás Réka tört meg, izgulnunk azonban nem kellett, ugyanis tíz perccel a vége előtt 28–21-es vendégelőnyt mutatott az egri egyetemi csarnok gigantikus eredményjelzője. A fiatalok is remekeltek, Vámos Míra például káprázatos ejtéssel lepte meg Leinert, majd Poczetnyik Luca is betalált. Hornyák Dóra találatával először vezettek tízzel lányaink, akik gyors lerohanásokkal törték meg az elfáradó egriek lendületét, s végül magabiztos, 35–22-es győzelmet arattak. A DVSC SCHAEFFLER jó játékkal kivívta a továbbjutást a Magyar Kupában, a Siófok elleni, jövő szombati bajnoki rangadó előtt pedig értékes tapasztalatokkal gazdagodtak lányaink. A számos kitűnő egyéni teljesítmény közül is kiemelkedik Karina Jezsikava játéka, a fehérorosz légiós tizenegy lövésből tíz gólt szerzett Egerben.

Női kézilabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Eszterházy SC – DVSC SCHAEFFLER 23–36 (13–18)

DVSC: Csapó – Arany 3, Planéta 3, Vámos P. 2, Tóvizi 3, Jezsikava 10, Petrus 5

Csere: Giegerich (kapus), Hornyák D. 3, Korsós 3, Vámos M. 1, Bordás 1, Poczetnyik 1, Fachinello 1, Szabó N.

Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

P.G.