Kézilabda: Sorsdöntő mérkőzés következik

A szezon legfontosabb hatvan perce vár a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdázóira a Magura Cisnadie otthonában vasárnap délután.

0

255490547_387473279378326_5708497017667035304_n-2-300x188 Kézilabda: Sorsdöntő mérkőzés következikFotó: DVSC Kézilabda

Nagydisznódon rúghatják be az Európa Liga ajtaját női kézilabdázóink, ugyanis a Magura Cisnadie elleni párharc visszavágója határoz arról, hogy melyik csapat jut be a sorozat csoportkörébe. A mögöttünk hagyott hétvégén azzal a céllal lépett pályára a Loki, hogy hazai környezetben megnyugtató előnyre tesz szert a román élcsapattal szemben, s bár ez végül nem sikerült, a 22–22-es döntetlennel sem lehetünk elégedetlenek, hiszen a második félidőben már hárommal is vezettek a vendégek.

Az első találkozó egyik oldalon sem a kreatív támadójátékról szólt, sokkal inkább a szervezett, határozott és kemény védekezésről, ez a játékstílus pedig kétségkívül ellenlábasunknak fekszik jobban. A Cisnadie tudatosan lassította támadásait, amiben az egyébiránt kiválóan bíráskodó fehérorosz játékvezetők is partnerek voltak, a románok már-már tudatosan keresték a kontaktokat, a fegyelmezettségük és a koncentrációjuk pedig egy pillanatra sem lankadt. A rivális hosszú lefolyású akciói révén kevesebb gyors indítással tudtunk operálni, a lerohanásaink ezúttal nem működtek úgy, ahogyan elterveztük, lévén a védekezés sok energiánkat felemésztette.

S hogy mi lehet a Loki fegyvere Nagydisznódon? A lendületes, gyors és kombinatív játék, köznyelven szólva a látványos kézilabda, amiben kétségkívül jobbak a mieink román riválisuknál. Abban az első mérkőzés után egyetértett a két edző, hogy elégedettek a döntetlennel, de a döntés így a visszavágóra maradt, könnyen lehet, hogy annak is az utolsó perceiben jutnak majd dűlőre a csapatok egymással. Szívélyes fogadtatásra ne számítsunk, sajnos televíziós jelre sem érdemes, ám a DVSC mindent megtesz annak érdekében, hogy élőképet sugározzon a szurkolóknak, a lefújás után pedig a Debreceni Sportélet hasábjain ezúttal is részletes tudósítással jelentkezünk majd.

Egyetlen akadályt kell leküzdeni a kupatavaszért, de kétségkívül a legnehezebbet – hajrá, Loki!

Női kézilabda Európa Liga, selejtező, visszavágó

Magura Cisnadie (román)–DVSC SCHAEFFLER

11.21. 17:00, Nagydisznód, Polyvalent Hall

P.G.