Kézilabda-utánpótlás: Az ifik végig kiélezett csatában szerezték meg a bronzérmet

A serdülök becsülettel küzdöttek, de nem sikerült megszorítaniuk a Szombathelyt, viszont emelt fővel jöhettek le a pályáról a lányok.

0

f4_bronz_2019-300x169 Kézilabda-utánpótlás: Az ifik végig kiélezett csatában szerezték meg a bronzérmetFotó: dvsckezilabda.hu

A serdülők kezdték a bronzcsaták sorát vasárnap Rácalmáson, s bár a meccs eleje szoros volt, az első félidő derekán elléptek a vasiak. Török Lilly tartotta a lelket a Lokiban, s hiába próbált meg mindent a csapat, az akarat sokszor csapott át görcsösségbe, ezt pedig jól kihasználta az ellenfél. A vége sima lett, a Szombathelyi KKA megérdemelten szerezte meg a bronzérmet, de nekünk sincs mért szomorkodni, hiszen Márián Blanka tanítványai ott voltak az ország négy legjobb csapata között.

Az ifjúságiak bronzmérkőzése előtt az volt a kérdés, hogy a lányok túl tudták-e tenni magukat a NEKA ellen drámai hetes párbajban elveszített elődöntőn. Akkor még senki nem gondolt arra, hogy ez a meccs is hasonló izgalmakat tartogathat…

Főként miután remekül jöttünk el a rajttól, még négy perc sem telt el, amikor 4–0-ra vezettünk. Időt kértek a győriek, majd ők lőttek zsinórban három gólt, s ezzel elkezdődött egy őrült üldözőverseny. A BL-győztesekkel felálló ETO átvette a vezetést, s a félidő derekán már 10–8-re vezetett. Az elképesztő formában kézilabdázó Borgyos Panna vezérletével fordítottunk, de mindenki hozzátette a magáét a csapat produkciójához. Szabó Dorci újfent ihletett formában védett, Arany Rebeka szélről volt veszélyes, ám a lányok hozzáállásáról talán az a jelent árul el a legtöbbet, amikor Petrus Mirtill egy kipattanó labdát testi épsége kockáztatásával és a fizika törvényeire fittet hányva ért el az oldalvonal előtt.

A félidei egygólos ETO-vezetés után is folytatódott az őrület. A 40. percben 21–19-re vezetett a Győr, aztán jött egy 4–0-ás Loki roham, s kilenc perccel később már 23–21 volt a javunkra. Az elképesztően izgalmas végjátékban 24–22-nél könnyebbé tehettük volna az életünket, ám a Győr nem adta olcsón a bőrét, s egyenlített. Támadhattunk a győzelemért, de 24–24-nél Sápi Gréta időntúli szabaddobása elkerülte a jobb felső sarkot, így alig 20 órával a szombati dráma után újra a hetesek döntöttek.

Az ETO kezdett és Pál Tamara lövését védte Dorci, míg Vámosi Panna magabiztos volt. Győri oldalról Lancz Barbara folytatta, de hiába talált be, rálépett a vonalra, Poczetnyik Luca pattintott hetese pedig a hálóban kötött ki. A zöld-fehérek harmadik lövője, Szilovics Fanni lövését hárította kapusunk, így Arany Rebeka már a bronzéremért áll oda a vonalhoz, de a kapufát találta el. Negyedik ETO játékosként Farkas Johanna állt oda, s ő sem bírt Dorcival. Kezdődhetett az örömtánc, nevetve-sírva borultak egymás nyakába a lányok. Győrvári Viktor tanítványai bebizonyították, mennyire tudnak küzdeni egymásért, a csapatért, a sors pedig egy napon belül kárpótolta őket a szombati drámai körülmények között elveszített elődöntőért!

Gratulálunk lányok!

I. OSZTÁLYÚ SERDÜLŐ FINAL FOUR, A 3. HELYÉRT

DVSC SCHAEFFLER–SZOMBATHELYI KKA 22–28 (9–15)

DVSC: Bágyi S. – Szabó Zs., Silye N. 2, CSERNYÁNSZKI L. 5, TÖRÖK L. 8, Haja D. 4, Makó Z

Cserék: Vadász A. (kapus), Rácz P., Panyi A. 1, Bákonyi : 1, Kelemen D., Balogh R

Edző: Márián Blanka

I. OSZTÁLYÚ IFJÚSÁGI FINAL A 3. HELYÉRT

DVSC SCHAEFFLER–GYŐRI AUDI ETO KC 26–24 (15–16, 24–24) – hétméteresekkel.

DVSC: SZABÓ D. – ARANY R. 4, ZELIZI F. 1, VÁMOS P 1 (1), KELEMEN G. 2, BORGYOS P. 14 (1), PETRUS M. 1 (1)

Cserék: BODÓ G (kapus), SÁPI G., POCZETNYIK L. 2 (2), KOZMA K. 1

Edző: Győrvári Viktor