Kézilabda: Vereség a bajnokaspiráns ellen

Negyven percen át pariban volt a tavaly még az élvonalban vitézkedő Cegléddel Bíró Imre alakulata, ám a végjátékban ritmust váltott ellenfelünk.

0

DSC_4273-300x192 Kézilabda: Vereség a bajnokaspiráns ellenFotó: deac.hu

A Ligakupát követően szombat este a bajnokság is elrajtolt a DEAC férfi kézilabdacsapata számára, rögtön az egyik legnehezebb erőpróbával, ugyanis a tavaly még az első osztályban szereplő Ceglédet látta vendégül az egyetemi alakulat. Bíró Imre tanítványai szerettek volna meglepetést okozni a bajnokaspiráns ellen, ám a papírforma nem mellettük szólt, a ceglédiek az azonnali visszajutást tűzték ki célul a szezon előtt.

Ennek megfelelően a vendégek kezdték jobban a találkozót, négy perccel a kezdő sípszó után már 2–0-ra vezettek a ceglédiek, ám gyorsan sikerült kiegyenlítenünk, először Pethő, majd Gidai vette be a vendégek kapuját. Nem bántak kesztyűs kézzel egymással a felek, mindkét csapat emberhátrányba került, ebből a periódusból pedig riválisunk jött ki jobban, a sárga-kékek három gólra növelték a fórjukat. A játékrész feléhez érve utolértük a ceglédieket, ekkor 7–7 állt az eredményjelzőn, a vezetést azonban nem tudta átvenni a DEAC, Illés Tamás hétméteresből a kapufát forgácsolta szét. A vendégek lerohanásból szerzett gólokkal ismét biztosabb előnybe kerültek, de a félidő végére sikerült egy gólra csökkenti a hátrányunkat, a szünetben 16–15-re vezetett a Cegléd.

A fordulás után szinte minden támadásból gól született, a debreceniek jól játszották meg a beállót, István Péter villanásaival 17–16-nál végre átvette a vezetést a DEAC. A folytatásban perceken át fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a vendégek rendezni tudták védekezésüket, míg elől Ács Péter szórta a gólokat. Mire az egyszeri szurkoló visszaért az italautomatáktól, már öt góllal jobban állt a Cegléd, elúszni látszott a hajó. A mieink ugyanakkor nem hagyták annyiban a dolgot, megkezdték a felzárkózást, s hamar kettőre csökkentették hátrányukat. Hektikus, olykor kapkodó játék zajlott a parketten, ami nem is csoda, hiszen a szezon első mérkőzéséről beszélünk, mindkét gárdának lesz min javítania az előttünk álló hetekben. A hajrához érve sajnos szétesett a DEAC játéka, az esélyesebb ceglédiek egy 8–1-es rohammal eldöntötték a két pont sorsát. Játékban negyven percen át egyenrangú partnerei voltunk a tavaly még élvonalbeli riválisnak, ám a nyolc megítélt hétméteresből mindössze kettőt tudtak értékesíteni Bíró Imre tanítványai. A Cegléd 32–25-re nyert a DESOK-ban, az egyetemisták a következő fordulóban a napfény városába látogatnak, ahol a Pick Szeged U21-es csapata vár rájuk.

Férfi kézilabda NB I/B, 1. forduló

DEAC – Ceglédi KKSE 25–32 (15–16)

DEAC: Boros – Hornyák Z., Bíró 2, Mórucz, István 6, Gidai 2, Rédei 4, Balázs 2, Péter D., Illés T. 6 (1), Pethő 3 (1), Fülöp, Dobos, Mucza, Fábián, Mándi

Vezetőedző: Bíró Imre

P.G.