Kiábrándító évzáró

A Dorog elleni kupakiesést követően az idei év utolsó mérkőzésén sima, 4-1-es vereséget szenvedett a DVSC a sereghajtó Kaposvár otthonában az OTP Bank Liga 16. fordulójában. Már az első félidő végén kétgólos hátrányba került a csapat, a második félidőben ugyan betalált, ám a súlyos vereséget nem tudta elkerülni és idei második találkozóján is pont nélkül maradt a Kaposvár ellen. A Loki ezzel 15 mérkőzésen 19 pontot gyűjtve mindössze két egységre a kieséstől várhatja a tavaszi folytatást.

0

debsport_-Medium-300x200 Kiábrándító évzáró

A Dorog elleni kupamérkőzéshez képest több, ám a Honvéd elleni múlt heti bajnoki találkozót tekintve mindössze egy helyen változtatott Herczeg András a kezdőcsapaton, az ezúttal még a keretbe sem került Kusnyír helyett Trujic került be kezdőként. Betegség is nehezítette a csapat életét, ám Varga Kevin végül vállalni tudta a játékot, míg Nagy Sándor és Szécsi Márk továbbra is maródiak.

A harmadik percben a bal oldalon szövögettük a támadásunkat, Ferenczi adott be jobb lábbal, Trujic mellre vette, majd félfordulásból kapura lőtt, ám Pogacsics védte a középre tartó lövést. Egy perccel később már a Kaposvár veszélyeztet, egy előre ívelt labdára Ádám startolt rá és közelről lőtt, ám Kosicky jól kimozdulva megközelítette a támadót és szögletre mentett. A szögletből Csiki fejelt a kapu fölé. Ismét lehetőség, immáron a 9. percben, egy rövid felszabadítást Varga Kevin lőtt rá kapásból mintegy 16 méterről, Pogacsics vetődve védett. A 10. percben megszerezte a vezetést a hazai csapata: egy jobb oldali szöglet után nem tudtunk felszabadítani, a hazaiak pedig visszalöbbölték a labdát, amelyet senkitől sem zavartatva Balázs fejelt közelről a kapuba (1-0). Három perccel később, már a kaposvári kapu előtt pattog a labda, ezúttal a hazai védők szabadítottak fel röviden, Varga Kevin csapott le erre és egy átvétel után kapu fölé csavart 17-18 méterről. A 17. percben kontrát indított a Kaposvár, egy, a védelmünk mögé bepasszolt labdával Csiki iramodott meg a bal oldalon és 15 méterről lőtt, ám ez elment a kapunk előtt keresztbe. A 25. percben Bódi először egy szögletet végzett el, ám ez visszakerült a feladóhoz, amelyet kissé beljebb tolva a hosszú sarok felé tekert, Pogacsics vetődve hárított. Kilenc perccel később Bódi jobb oldali szögletét Trujic fejelte mellé. A 35. percben hosszú idő után a Kaposvár ismét veszélyeztetett, egy védelmi hiba után Ádám elé került a labda, ám 12-13 méteres lövését Kosicky védte bravúrral. Szinte az ellentámadásból Varga Kevin vezethette rá a fellazult hazai védelemre a labdát, a balján pedig érkezett Tőzsér, ám passz helyett lövést választott, ám kapu mellé csavart. A 41. percben jobb oldalon meginduló Balázs passzolt be a büntetőterületen belül lévő Nagynak, aki közelről – igaz kiszorított szögből kapu fölé lőtt. A félidő utolsó momentumaként Csiki verte meg védőjét a bal oldalon, majd laposan passzolt be a teljesen szabadon érkező Nagy elé, akinek közeli lövése Szatmárin megpattanva a hálóban landolt… (2-0).

Az első félidő kezdeti periódusa lüktető iramú volt, több helyzetet hozott. Mindkét kapu többször veszélyben forgott, a 10. percben a hazaiak meg is szerezték a vezetést. Ezután inkább a mieink domináltak, többet birtokolva a labdát, ám kevés gólhelyzetet alakítottak ki, illetve ezek kialakítása esetén nem tudtak túljárni Pogacsics kapus eszén. Amikor pedig már sokan – tévesen – elkönyvelték az 1-0-t, mint félidei eredményt, akkor érkezett egy számunkra pechesen megpattanó lövés, amellyel már kétgólos volt a hazai vezetés.

A szünetben cserére szánta el magát Herczeg András, Trujic helyett Adeniji érkezett.

A második félidő ötödik percében Csiki és Nagy Richárd megkavarták jelentősen a védelmünket a bal oldalon, egy kényszerítő után Csiki még egy védőt becsapva középre passzolt, ott pedig Nagy érkezett és közelről a rövid sarokba vágta a labdát (3-0). Villámgyorsan érkezik a válasz: Bényei jobb oldali beadását Garba csúsztatta meg, így került Adeniji elé, aki kiválóan lőtte ki a hosszú felső sarkot mintegy 17 méterről (3-1). Az 58. percben újabb csere, Varga Kevin helyett Kinyik Ákos állt be. A 62. percben egy lepattant lövés Garba elé került, aki le is fordult védőjéről, ám lövésébe beleléptek, így az oldalhálóban kötött ki a játékszer. Egy perccel később Kinyik kapott egy jó indítást Tőzsértől, a védő szorításában egészen a tizenhatosig vezette a labdát, majd lőtt, ám ez elkerülte a jobb felső sarkot. A 69. perc hozta az újabb lehetőséget, Tőzsér szánta el magát középről, 16 méterről, ám jobb lábas próbálkozása épphogy elkerülte a jobb alsó sarkot, eltalálva Pogacsics kapus kulacsát… Sorozatban érkeztek a vendéghelyezetek, Garba kapott egy jó kiugratást és már csak a kapussal találta szembe magát, ám a hazaiak hálóőre belevetődött a lövésbe. A kipattanó után Bódi beadása után ismét nigériai csatárunk veszélyeztetett, ám pörgetése elkerülte a hazaiak kapuját. A 82. percben Csiki indulhatott meg egy kontrával, majd lőtt körülbelül 15 méterről, ám Kosicky védte az életerős lövést. A végső tőrdöfést pedig az élete első NB I-es gólját szerző Tömösvári adta meg, a kaposvári támadó előbb befelé cselezett, majd okosan tekert a hosszú alsó sarokba, úgy, hogy a labda még a kapufát is érintette (4-1). Kiütés!

A második félidő elején egy pazar támadás végén tovább növelte előnyét a lelkesen játszó Kaposvár, a védelmünk sajnos csak nyomozta a labdát ennél az akciónál. Szinte rögtön érkezett is a válasz a frissen beállt Adeniji jóvoltából, majd a gól után több lehetőséget is kialakított a csapat a hazaiak kapuja előtt. További gólt nem sikerült szerezni, sőt a 90. percben jött a végső csapás a mérkőzésen, az élete első NB I-es gólját szerző Tömösvári kiválóan csavart Kosicky kapujába. Ezen a mérkőzésen nem érdemelt pontot a nagyon enerváltan játszó, helyzeteit silány hatékonysággal értékesítő DVSC, amely mind a két idei mérkőzésén vereséget szenvedett az újonc, jelenleg sereghajtó Kaposvár ellen.

A somogyiak összesen 9 egységnél járnak a bajnokságban, azaz kétszer annyi pontot szereztek ellenünk, mint a többi 13 mérkőzésen az NB I-ben. Komoly mélyponton van a csapat, amelynek őszi teljesítménye messze elmarad az elmúlt két évben nyújtott produkciótól és leginkább hátrafelé kell néznie, a kieséstől tartva, mintsem dobogós álmai lennének. Ahogy szokták mondani, jól jöhet a bajnoki szünet, ahol rendezni lehet a sorokat, ám kérdés, hogy mindezt valóban sikerül-e végrehajtani. Az biztos, hogyha nem javul jelentősen a Loki formája tavasszal, akkor a kiesés elkerülése lehet az egyetlen cél Debrecenben!

Hajrá Loki!

OTP Bank Liga 16. forduló

Kaposvári Rákóczi FC-DVSC 4–1 (2-0)

Stadion, Kaposvár, 1169 néző. Vezette: Bognár (Huszár, Király)

Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Vachtler, Ur, Szabó A., Fodor (Hadaró 70’) – Szakály, Nagy J. – Csiki (Tömösvári, 88’), Balázs Zs. (Nagy K., 8’), Nagy R. – Ádám

DVSC: Kosicky – Bényei (Kundrák 76’), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Bódi, Tőzsér, Haris, Varga K. (Kinyik, 58’) – Trujics (Adeniji 46’), Garba

Gólszerzők: 1-0 Balázs Zs. (10′), 2-0 Szatmári (45′ öngól), 3-0 Nagy R.(50′), 3-1 (Adeniji 51′), 4-1 (Tömösvári 90′)

Rádin Márkó