Kónya Csenge 5. helyen zárt az OB-n

A Honvéd vívótermében kerül megrendezésre január 21-22. között a junior kardozók országos bajnoksága.

0

jun_noi_kard_dobogo-300x157 Kónya Csenge 5. helyen zárt az OB-nFotó: hunfencing.hu

Az első napon az egyéni küzdelmek zajlottak, mely csatározásokban a Debreceni Egyetem vívószakosztályából heten mérettették meg magukat.

A 48 fős női mezőnyben a DEAC Fencing öt vívója lépett pástra a szombati versenynapon. A csoportkörből hárman, Kónya Csenge, Falucskai Márta és Kis Abigél jutott tovább, míg Tóth Liliána, valamint Márkus Veronika számára korán véget ért a verseny.

Kónya Csenge a legjobb 32 között a BHSE vívójával, Trenka Dorottyával került szembe és magabiztos vívással 15-6-ra meg is nyerte a párharcot. Dávid László tanítványa az újpesti Nagy Anna ellen folytatta a következő körben, ezúttal csak három találatot engedélyezve ellenfelének jutott a negyeddöntőbe (15-3). Az UTE másik versenyzője, Pápai Viktória állította meg Csengét (15-7) így a DEAC kardozója az 5. helyen zárta az országos bajnokságot.

Falucskai Márta a főtáblán vereséget szenvedett Domonkos Emesétől (15-8) és végzett a 25. helyen, míg Kis Abigél szoros csatában marad alul Horváth Emmával szemben, ezzel a 26. pozícióban fejezte be a versenyt.

Tóth Liliána 41., míg klubtársa, Márkus Veronika a 47. helyet szerezte meg.

A fiúk 81 fős mezőnyében Sápi Vince teljesített legjobban a 26. helyével, Bányay Marcell 35., míg Czill Soma 54. lett.

KZT