Korábbi EHF-kupa győztesek csatája

Január 12-én szombaton számunkra nagyon fontos találkozót rendeznek a női kézilabda NB I -ben, hiszen a debreceni lányok a DKKA vendégei lesznek Dunaújvárosban. Ha vetünk egy pillantást a tabellára, máris láthatjuk, miért is oly fontos ez a találkozó: a két patinás csapatot egy pont és egy helyezés választja el mindössze egymástól.

0

49074648_2298536753537540_3916488146446974976_n-1-300x177 Korábbi EHF-kupa győztesek csatájaFotó:DVSC Kézilabda Facebook

Mindkét klub élt meg szebb időket történelme során, hiszen két olyan együttesről van szó, amely nemzetközi kupát hódított el korábban: mindkét csapat az EHF-Kupában diadalmaskodott, a dunaújvárosiak 2016-ban, míg a DVSC 1995-ben és 1996-ban (korábban, Dunaferr néven bajnoki címet és Bajnokok-Ligája győzelmet is ünnepelhettek a fejér megyei városban). A DKKA mondhatni tényleg az egyensúlyt jelenti a bajnokságban, hiszen 5 győzelem mellett pontosan 5 vereségük van, a megszerezhető 20 pontból 10-et gyűjtöttek be György László tanítványai. A csapat legeredményesebb játékosa a korábban válogatottban is számításba vett Szekerczés Luca, aki 68 gólt szerzett, és elképesztően hatékony a büntetőből is, hiszen 32 próbálkozásból 29 alkalommal eredményes volt. Második legeredményesebb játékosuk a Debrecenben (is) nevelkedő Kazai Anita, aki szép éveket töltött el a Cívisvárosban, és aki tagja volt a női válogatottnak a franciaországi Európa-bajnokságon. Azon a tornán, ahol a szerb kapusuk Katarina Tomasevic sajnos nagyon súlyos sérülést szenvedett, így ő és az idő közben Ferencvárosba igazolt junior világbajnok, Klujber Katrin nem lesznek tagjai a szombati keretnek. Nagyon figyelni kell még Sirián Szederkére is, korábbi Lokistaként jól ismerjük a beállóst. Jó formában van a DKKA, hiszen a kontinensviadal óta eltelt mindkét mérkőzését öt góllal nyerte meg, sőt az utolsó pontvesztésük is október 6-án volt. Reméljük a debreceni hölgyek megtörik ezt a szép sorozatot.

Az Európa-bajnokság vége óta két mérkőzésen van túl a debreceni csapat is, ám felemás sikerrel. A Budaörs elleni magabiztos győzelem után következett a nehéznek ígérkező Érd elleni idegenbeli ütközet, amely ugyan jó játékot hozott a mérkőzés nagy részében, ám pontot nem. A mieink oldalán is vannak olyan játékosok, akik nemrég még a másik csapatért küzdöttek. Nagy pikantériát ad a találkozónak, hogy a két korábbi dunaújvárosi közönségkedvenc, a kapus Oguntoye Viktória és Kovács Anna is immáron a DVSC sikeréét harcol. Előbbi kezdi visszanyerni a formáját sérülése után, míg utóbbi egyértelmű vezére és legeredményesebb játékosa csapatunknak. Szerencsére két pozitív mérkőzésen vagyunk túl, remélhetőleg ebből erőt meríthet a csapat magának. Nagyon fontos lesz a hatékony átlövőjáték, hiszen ezáltal megnyílhatnak a területek és ez lehetőséget ad a Tóvizi, Bordás párosra. Ha a csapat azt a játékot tudja nyújtani, amelyet hazai pályán mutatott a Budaörs ellen vagy Érden, akkor valós esélye lesz megnyerni a mérkőzést a hasonló erőkből álló Dunaújváros ellen.

Hajrá lányok!