Kosárlabda: A Falco ellen szárnyalhat tovább DEAC

Hazai pályán fogadja a Debreceni Egyetem csapata a Szombathely együttesét a férfi kosárlabda NB1/A 24. fordulójában szombaton. A játéknap rangadóját a Debrecen Televízió élőben közvetíti szombat este 18 órától.

0

146953598_1123345144745280_3049120051063069644_o-300x200 Kosárlabda: A Falco ellen szárnyalhat tovább DEACFotó: deac.hu

Decemberben 6 ponttal alulmaradt a címvédővel szemben a DEAC, ám akkor tartalékos felállásban kényszerült hadba küldeni alakulatát Kovács Adrián. A vezetőedző nem számíthatott Stefan Moodyra, Polyák Lászlóra, Kovács Ákosra, illetve az azóta Szegeden játszó Bognár Kristófra sem. Utóbbi kivételével, most valamennyi játékos bevethető, teljes kerettel vághat neki a rangadónak a DEAC.

A Falco hatmérkőzéses győzelmi szériát futott egészen a szerdai Paks elleni mérkőzésig, ahol az atomvárosiak meglepő módon viszonylag simán, 13 ponttal nyertek Szombathelyen. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapat alapemberére, Evan Bruinsmára sérülés miatt  nem számíthatott Gasper Okorn vezetőedző, és a válogatottat Európa-bajnokságra dobó Benke Szilárd is kisebb sérüléssel játszott. Kérdéses, hogy Bruinsma pályára léphet-e Debrecenben.

A DEAC egy rendkívül színvonalas mérkőzésen győzte le az Albda Fehérvár együttesét az előző fordulóban, ezzel már sorozatban 7 győzelemnél járnak a bajnokságban Tóth Ádámék. A DEAC centere 24 pontos szezoncsúcsot ért el az Alba ellen, ha szombaton is folytatja remek formáját, akkor az ő pontjai akár el is dönthetik a meccset a Debreceni együttes javára.

Mindkét csapat 15-15 győzelemmel áll az alapszakaszban, viszont amíg a Debrecennek 8 veresége van, a 4 mérkőzéssel kevesebbet játszott Szombathelynek csak 4. Ennek köszönhetően a Falco a második, a DEAC pedig a tabella harmadik helyét foglalja el.  Egy esetleges debreceni győzelem esetén hatalmas lépést tenne Kovács Adrián csapata ahhoz, hogy bebiztosítsa pályaelőnyét a rájátszásra.

Férfi kosárlabda NB1/A     24. forduló

DEAC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

03.06. 18:00              Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

U.Á.