Kosárlabda: Átgázoltak lányaink a Nyíregyházán

A Debreceni Egyetem együttese az elmúlt héten az NBI Zöld csoportjában és a Hepp kupában is két vállra fektette a Szolnoki MÁV SE alakulatát, így a hajdúságiak ezt a lendületet folytatva, tekintélyes különbséggel nyerték meg az egyetemi bajnokság első fordulójában a szomszédvári rangadót.

0

Kepernyofelvetel-60-300x167 Kosárlabda: Átgázoltak lányaink a NyíregyházánFotó: deac.hu

Kovács Imre lányai hazai pályán fogadták a nyíregyházi egyetemistákat szerda este, a fehér-feketék már a mérkőzés elején domináltak: Mezei és Szabó vezetésével egy 18-0-ás rohammal indították a találkozót. A kezdeti kosárcsendet Karakó törte meg a túloldalon, ám a szabolcsiak hiába próbálkoztak, a házigazdák Pallai kosaraival több mint húsz pontos fórral zárták az első tíz percet. A folytatásban változatlanul a debreceniek diktálták a tempót, a vendégek nem igazán találtak fogást a DEAC-on, akik Kernács Réka triplája után mondhatni ledolgozhatatlan, 50 pontos vezetésre tettek szert már a szünet előtt (64-16).

A fordulás után úgy tűnt zsebben az újabb hajdúsági-diadal, de Szabó Grétáék továbbra sem lassítottak. A túloldalon változatlanul Karakó próbált kozmetikázni a különbségen, aki mindvégig vitte a hátán a csapatot, de az olló így is csak tovább nyílt: Bárdos duplájával a száz pontos álomhatárt is átlépték a debreceniek. A harmadik szakaszt az újonnan érkező Kovács Rebeka találata zárta, ezzel 86! egységnyi differenciát állított be, így az utolsó periódus már nem tartogatott sok meglepetést. A véghajrában Kovács és Pásti szép akcióival a száz pontos különbséget is túlszárnyalva, elsöprő győzelemmel zárták a cívisvárosiak az Egyetemi Bajnokság első fordulóját (141-27).

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, női – Keleti csoport, 1. forduló

DEAC – Nyíregyházi Egyetem SE 141-27 (33-11,31-5, 45-7, 32-4)

DEAC: Pásti 17/3, Szabó 24, Kernács 13/9, Holinka 6, Mezei 22/3

Cserék: Mondl 4, Kovács 29, Bárdos 9/3, Pallai 15, Szöllősi 2

Edző: Kovács Imre

Nyíregyházi Egyetem SE: Karakó 22, Adonyi -, Erdélyi -, Nagy 3/3, Ádám 2. Csere: Ignácz -, Marton -, Páll -. Edző: Farkasinszki Orsolya

Kovács Imre: Gratulálok mind a hazai, mind a vendégcsapat lányainak, szépen játszottak! Sikereket kívánunk a Nyíregyházának!

Farkasinszki Orsolya: Új év, új kezdet. A csapat felének első mérkőzése volt, de szerencsére pozitívan élte meg mindenki az eredmény ellenére is. Lesz ez még jobb is, biztos vagyok benne. Gratulálunk az ellenfelünknek és gratulálok a Lányaimnak a helytállásukért!