Kosárlabda: Mi harapjunk, ne az Oroszlány!

A rivális csapatok egyike látogat szombaton este az Oláh Gábor utcai csarnokba. Az Oroszlány ötös fogatában - csakúgy mint a debreceniekben - csalódtak eddig a saját szurkolóik. A dunántúli gárda sem váltotta meg a világot a bajnokságban, szakmai vezetésük merészebb álmokat szövögetett a nyáron, de az ébredés egyenlőre nekik is messze van.

0

Kepernyofelvetel-87-300x160 Kosárlabda: Mi harapjunk, ne az Oroszlány!Fotó: deac.hu

Az MVM-OSE Lions kevésbé valósította meg a hozzá fűzött reményeket az idei bajnoki küzdelmek során. Gyengébben szerepelnek a tavalyinál, a DEAC szintúgy. Ezért is lesz érdekes a hétvégi, szombati, este hatkor kezdődő nagyerdei találkozó.

A hazaiaknál megtört a rossz széria legutóbb, hiszen idegenben nyertek, Paksról hozták el a pontokat. Három nyeretlen meccs után jót tett a Dedek tanítványok lelkének az atomvárosi – valljuk meg – váratlan siker. A bajnokság jelenleg szünetel a válogatott kötelezettségei miatt, de a hetedik fordulóra kisorsolt DEAC – OSE derbit lejátsszák.

Az egyetemisták közül a legautentikusabb, aki az ellenfelet töviről hegyire ismeri: Garamvölgyi Ákos. A nyáron érkezett játékos az utóbbi három esztendőt az egykori bányász városban pattogtatta. Elmondta, nagyon kellemes emlékek maradtak benne a leendő ellenfélről, különösen dicsérte szurkoló táborukat. Hektikus együttesnek titulálta a piros-feketéket, akik megverték a Körmendet, de belefutottak pár nem várt zakóba is. Garamvölgyi úgy gondolja, ha a paksi teljesítményt és koncentrációt megismétlik, nem lehet kétséges a számukra kedvező eredmény.

Ugyancsak bízik a sikerben David Dedek vezetőedző is, aki végig koncentráltságot és kiemelt összpontosítást vár tanítványaitól.

Simon Petrov oroszlányi mester úgy gondolja, magabiztos ellenféllel állnak majd szemben szombaton. Meglátása szerint a DEAC egyre jobban játszik, de mindenképpen szeretnék bebizonyítani, hogy az Oroszlány otthonától távol is képes jó játékra és idegenbeli győzelemre.

Az egyetemistáknál, csakúgy, mint a legutóbbi hazai meccs előtt, ismét lesznek tematikus programok. Ezúttal a fenntartható fejlődés áll majd a középpontban. A sportcsarnokon belül és a létesítmény előtt is változatos programok közül válogathatnak majd a kilátogatók. Lesz e-bike bemutató, de ki is próbálhatják majd a járgányokat. Kitelepül és játékos feladatokkal készül a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata. Érdemes tehát már délután sétálgatni a Sportcentrum környékén.

Férfi kosárlabda NB I/A

DEAC – Oroszlány

11.12. 18:00      Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

W.Gy.