Kosárlabda: Nincs új a nap alatt

Lassan ehhez már kezd hozzászokni a debreceni publikum – újabb DEAC-vereség a férfi kosárlabda NB I/A-ban.

0

Kepernyofelvetel-68-300x154 Kosárlabda: Nincs új a nap alattFotó: deac.hu

Egy igazán fájó, kétpontos (69–71) hazai vereség után – a Falco-tól szenvedte el a debreceni csapat, jóllehet nem is a mieink voltak a regnáló bajnokkal szemben az esélyesek – olyan helyre utazott a DEAC férfi kosárlabdacsapata kedden, ahol szintén nem a cívisvárosiaknak állt a mérkőzés előtt az a bizonyos zászló – a Szolnok vendégei voltak David Dedek mester tanítványai a honi bajnokság 4. fordulójában.

Míg az Olaj eddig mind a négy lejátszott bajnokiját megnyerte, addig a DEAC eddig mindössze egyszer tudott győzni. Ilyen előjelek után nem is csoda, hogy másfél perc után 7–0-ra vezetett a hazai együttes. Majd Scott kettese hozott némi debreceni felüdülést, de tényleg csak némileg, a Szolnok folyamatosan lépett el a cívisvárosiaktól, 4 perc 46 másodpercnél már 11 pont volt a Tisza-partiak előnye (15–4). Bár pillanatnyi megingások voltak hazai oldalon, fel-feljöttek az egyetemisták, azért amikor kellett, bizonyította az Olaj, ki az úr a háznál. Egy negyed után 29–18 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben 35–26-ig érdemi változás nem történt a meccs képében. Ami viszont ezután jött, azt bár ne kellett volna látnia a debreceni szurkolóseregnek. A Szolnok annak rendje és módja szerint lépett el a cívisvárosiaktól, a Tisza-partiakat a szépen végigvezetett támadásokkal lehetett leírni, míg a mieinkre a kapkodás és az ebből következő pontatlanság volt a jellemező. Hogy ennek mi lett a vége? Egy magabiztos, megérdemelt 15 pontos hazai vezetés a nagyszünetre, 53–38.

Ha már támadásban nem ment, legalább a védekezés feljavulása adhatna némi örömöt – a meccset ugyan meg nem nyernénk, de legalább nem szórna ennyi pontott az Olaj. Gondolkodhatott el mindezen a jó érzelmű debreceni, aki bízott még egy kicsit valamiben. De miben? A kérdés nyilván költői, ez nem a mi napunk volt, megint. De mikor lesz szép és legfőképp eredményes játék a DEAC-tól? Meddig tart a türelem ilyen, olyan szinten? A kérdések röpködnek, na meg a szolnoki hármasok (egymás után jött négy), a debreceniek pedig a harmadik negyedben sem mutattak semmi újat, 30 perc után 77-58 volt a Szolnoknak.

Az utolsó játékrész már csak arról szólt, hogy azt is mindenképp le kell játszani. Megszűnt az előzőekben tapasztalható pontzuhatag, ahogy az várható is volt. Pici vendégöröm, ezt a negyedet legalább már megnyerte a DEAC, mely végül 93–75-ös vereséget szenvedett.

Férfi kosárlabda NB I/A 4. forduló

Szolnok–DEAC: 93–75 (29–18, 24–20, 24–20, 16–17)

DEAC: Scott 13/3, Gumbs 12/3, Drenovac 15, Gáspár 2, Taylor 11

Cserék: Neuwirth, Kenéz 2, Polyák 3/3, Garamvölgyi 8, Mócsán 3, Balázsi, Tóth 6

Vezetőedző: David Dedek

P.I.