Kovács Krisztián: „jó úton járunk, a fejlődés első lépcsőfokát megléptük”

A Debreceni Labdarúgó Akadémia U8-as csapatának edzője értékelte az elmúlt egy év munkáját.

0

u8_kovacskalman_torna-680x420-300x185 Kovács Krisztián: „jó úton járunk, a fejlődés első lépcsőfokát megléptük”

Új játékrendszert örömmel fogadták

Ebben a korosztályban még minden játékelem újdonság a gyerekek számára, a három a három elleni játék után idén ismerkedtek meg a 4+1-es játékrendszerrel, ahol már a kapus is szerepet kap. Az edzéseken az úgynevezett kisjátékok, egy az egy, kettő az egy elleni játékok elsajátítása volt a cél, fejben elültetni azokat a magokat, ami alapján a megoldásokat kivitelezni tudják. Életkori sajátosságból adódóan, kisebb-nagyobb hibákkal ugyan, de meg tudták oldani a feladatokat. Az új játékrendszert örömmel fogadták a gyerekek, hiszen minden srác szeret kapus ellen gólt szerezni, ez számukra nagy élmény. Ebben a korban még vonzó a kapuskesztyű, szinte mindenki kipróbálta ezt a posztot több kevesebb sikerrel. Az edzések mindig tartogattak számomra meglepetéseket, jó volt látni, amiket elmondtam, megértették, vissza tudták mondani a gyerekek és meg is tudták valósítani. Keresik, megtalálják a társakat, szép cseleket csinálnak, szép gólokat szereznek, ez mind-mind pozitív dolog. Úgy gondolom, a fejlődés a megfelelő ütemben halad, az edzések jó hangulatban telnek, az elvégzett munkával elégedettek lehetünk.

Jó úton járnak

A Bozsik tornák egyik célja, hogy minden gyerek játéklehetőséghez jusson, mi ezt úgy oldottuk meg, hogy mindig három csapattal vettünk részt, így mindenki azonos időt tölthetett a pályán. A csapatok kialakítása véletlenszerű volt és folyamatosan változott az összetétele. A másik cél, hogy úgymond meccsszituációban gyakorolják az edzéseken tanultakat, a három a három és a kapus elleni játékot. Maximálisan elégedett vagyok, jó úton járunk, a fejlődés első lépcsőfokát megléptük, nem csak én, a szülők is azt látták, a gyerekek egyre többet elsajátítottak a tanultakból.

Ismét lesznek újdonságok

Még egy hajdúnánási torna szerepel a programban, ahol két csapattal fogunk részt venni, utána lesz egy hosszabb szünet, pihenőt kapnak a srácok, majd augusztusban kezdjük újra a munkát. Ismét fognak újdonsággal találkozni a gyerekek, a saját Bozsikon kívül már a 6+1-es játékrendszert is ki fogják próbálni, ezáltal két fronton fognak küzdeni, nagyobb lesz a terhelés. Köszönöm a gyerekeknek az egész éves munkát, a jó hozzáállást, a szülőknek a támogatást.