Fölényes győzelem magabiztos játékkal

A középszakasz második mérkőzését játszotta szombaton délben a mieink U 14-es csapata. A debreceni legénység egy pontot hozott haza Dunaújvárosból és elszántan, ambícióval telten készülődött a hazai találkozóra.

0

defaultnews_u14-2-300x200 Fölényes győzelem magabiztos játékkal

Az 1. harmadban végig nagy fölényben hokiztak a mieink, óriási előnnyel nyerték a kapura lövéseket (14-3), a lehetőségek azonban rendre kimaradtak, a jegyzőkönyv egyetlen eseményt rögzített, egy kiállítást a vendégcsapat részéről.

A 2. harmad az elsőnél jóval eseménydúsabbra sikeredett. A 25. percben Rózsa Ákos révén a mieink szereztek vezetést, a 31. percben azonban meglepetésre 1-2 volt az állás, Gere és Szlovicsák lőtték a KMH góljait. Gyorsan visszaállt a világ rendje, 33.09-nél Gönczi Gergő váltotta gólra Gere 2 perces kisbüntetését. A 2. játékrészben még kétszer rezdült meg a vendégek hálója: a 37. és a 39. percben egyaránt Révész Levente volt eredményes, ez a periódus 4-2-es eredménnyel és tartós hazai fölénnyel zárult.

A 3. harmadban továbbra is a debreceni együttes dominált és folytatódott a gólszüret is. 46.35-nél Czecze Hunor talált be, majd 49.17-nél Gönczi Gergő emberhátrányban is növelni tudta a hazai előnyt. 50.21-nél kettős hátrányba kerültünk, az ellenfél időt kért, de nem tudták az előnyüket gólra váltani. 54.06-nál Révész Levente már a hetedik debreceni gólt szerezte. György István vezetőedző kapust cserélt, Révész Zsuzsát Himer Kornél váltotta fel. 55.49-nél Gönczi Gergő is triplázott, beállítva a 8-2-es végeredményt.

Az első perctől kezdve domináltak és biztosan húzták be a mérkőzést a mieink, az ellenfélnek legfeljebb momentumai voltak. A DHK játékosai 42 lövést küldtek a KMH kapujára és kicsit pontosabb passzjátékkal még több találatot is elérhettek volna.

György István: „Nagyon készültünk erre a találkozóra; a játékosok egész héten kiváló edzésmunkát végeztek. Így vágtunk neki a KMH elleni mérkőzésnek, fűtött minket a bizonyítási vágy. Igazából az egész mérkőzésen fölényben játszottunk, uraltuk a játékot még akkor is, amikor épp az ellenfél vezetett, mégsem akartak úgy sikerülni a dolgok, ahogy azt elterveztük. A mai találkozón az idei szezonban először négy sorral játszottunk és nem tudtuk a fordulatszámot a megfelelő szintre emelni, rengeteg hiba csúszott a játékunkba. Sokat birtokoltuk a korongot, jól is tartottuk meg, viszont a kapu előtt ma nem volt bennünk átütőerő. Vagy elakadt a pakk egy ellenfél ütőjén, vagy lövés helyett még toltunk egyet, vagy lőttünk, amikor meg kellett volna játszani a korongot. Ahogyan mondani szokták, igencsak akadozott a gépezet. A találkozó végére így is sikerült nyolc gólt szerezni, de sokat kell még javulnunk a befejezéseknél, illetve muszáj lesz nagyobb iramot diktálnunk a következő meccseken, hogy ne szürküljünk bele a mezőnybe.”

Debreceni HK – KMH Knights 8-2 (0-0, 4-2, 4-0)
Gólszerzők: 
Révész L.(3), Gönczi G.(3), Czecze és Rózsa Á.,