Mándi Norbert: „agresszív védekezésre, jó kapusteljesítményre lesz szükség”

A DEAC kézilabdázói pénteken Balmazújvárosban folytatják bajnoki szereplésüket.

0

              5aec21f65b3ca-300x171 Mándi Norbert: „agresszív védekezésre, jó kapusteljesítményre lesz szükség”Fotó:deac.hu

A PLER ellen játszotta utolsó mérkőzését Szabó Csaba együttese, ami után hosszabb szünet következett. Pénteken ismét pályára lép egyetemi csapatunk, ezúttal a 10. helyen álló Balmazújváros lesz az ellenfél, akik eddig csak egy győzelmet jegyezhetnek, három vereség és két döntetlen mellett. Van miért visszavágni nekik, az előző bajnokságban nem sikerült ellenük pontot szerezni. Abban biztosak lehetünk, a fiúk mindent meg fognak tenni azért, hogy újabb két ponttal gazdagodjanak.

Mándi Norbert: Az előző fordulóban egy nagyon erős csapat, a PLER ellen játszottunk, sajnos nem sikerült pontot szereznünk, pedig jól kezdtük a mérkőzést, tudtuk tartani az átlövőiket, mi vezettünk, de váltottak, átalakították a csapatot, onnantól viszont már nem sikerült úgy teljesítenünk, ahogy szerettünk volna. A második félidőben, amikor lehetőségünk nyílt felzárkózni, többször hibáztunk, így nem tudtunk fordítanunk.

Most volt egy hosszabb bajnoki szünet, de ugyan úgy készültünk, mintha hétvégi mérkőzésünk lenne, hogy ne essünk ki a ritmusból, edzőmeccset játszottunk Tiszaújváros ellen. Kaptunk kondicionális jellegű feladatokat, ami mindenkinek egyénileg kellett edzéseken kívül elvégeznie.

Pénteken ismét bajnoki mérkőzés következik, a Balmazújváros ellen lépünk pályára idegenben. A tavalyihoz képest eléggé átalakult a keretük, van egy tapasztalt, jó kezdősoruk 2-3 jó átlövőjük, a többiek fiatalok. Próbálunk minél jobban felkészülni a játékukból, agresszív védekezésre, jó kapusteljesítményre lesz szükség ellenük, illetve a Balmazújváros védekezésére edzőnk kitalált egy új variációt, azt gyakoroljuk, tökéletesítjük. Még idén öt forduló van hátra, azt beszéltük a többiekkel, nyolc pontot kell szereznünk, ebből az első kettőt pénteken begyűjtenénk. Szabó Mester tavaly azt mondta, magasra tettük a lécet, ezt ezután mindig meg kell ugranunk, ehhez minden mérkőzésen hideg fejre és meleg szívre van szükség, úgy gondolom, ezt a csapatból mindenki be is tartja. Tavaly kétszer kikaptunk az Újvárostól, szeretnénk törleszteni, biztos, hogy kettőzött erővel fogunk harcolni a pályán.

Férfi kézilabda NB-I/B

Balmazújváros – DEAC NK KFT

11.09. 18:00      König Rendezvénycsarnok