Múlt és jövő egy asztalnál

Mi történik, ha két labdarúgó találkozik? Természetesen, a futballról beszélgetnek, mint ahogy tette az a DVSC egykori játékosa, Tisza Tibor és a jövő futballistája, Füzfői Márk is.

0

20210603_162426-300x163 Múlt és jövő egy asztalnál

Nem mindennapi találkozásra került sor csütörtök délután a Melange Pizza teraszán, ugyanis a DVSC és a magyar labdarúgás egykori meghatározó játékosa, Tisza Tibor és a tehetséges generációt képviselő Füzfői Márk ültek egy asztalnál. Nem meglepő módon, a futball volt a diskurzus tárgya, de a Tisza Talent Management alapítója hasznos tanácsokkal is ellátta a fiatal, de már az első csapatban is bemutatkozott játékost.

„Elmondtam Márknak, a futballban a csapat az első, de egyben ez egy egyéni sport is, minden egyes nap úgy kell felkelni, hogy minél jobb akarok lenni, de ezért viszont mindent meg kell tenni. A sok gyakorlás és az alázatos munka vihet előrébb, ez az alap, ami által jobb és jobb lehet egy játékos. Csodák a labdarúgásban sincsenek, azokból lesznek a legjobb focisták, akik a legkitartóbbak, legtöbbet eddzenek, meg van bennük a kellő elhivatottság. Véleményem szerint, Márkban minden meg van ahhoz, hogy élvonalbeli játékos legyen, de akár nemzetközi szinten is leteheti névjegyét. Ehhez viszont sok munkára, elkötelezettségre és szerénységre van szükség” – fogalmazott Tisza Tibor.

20210603_162418-1-300x175 Múlt és jövő egy asztalnál

„Nagyon sok mérkőzését láttam Tisza Tibinek, kifejezetten tetszett a játéka, aki ráadásul nagyapám egyik kedvence is volt, akire én is felnézek. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen kaliberű labdarúgóval ülhettem egy asztalnál. Rengeteg jó tanáccsal látott el, melyeket hasznosíthatok pályám során, úgy vélem, hogy ezeket megfogadva, jobb játékos válhat belőlem. Jó volt hallani, hogy visszavonulása után is melyen szenvedéllyel beszélt a labdarúgásról. Ez úton is szeretném neki megköszönni, hogy időt szánt rám és ígérem, megfogadom a tanácsait” – mondta boldogan Füzfői Márk.

KZT