Nagy Blanka első felnőtt válogatottságát világkupa bronzéremmel tette felejthetetlenné

Nagyszerűen szerepelt fiatal, a DSI Debrecen kiválóságával soraiban női párbajtőrcsapatunk a kínai Világkupán.

0

nan-erem-1-980x592-1-300x157 Nagy Blanka első felnőtt válogatottságát világkupa bronzéremmel tette felejthetetlenné

Fotó: hunfencing.hu

Március 22-24. között a Nanjing adott otthont a női párbajtőrözők világkupájának, mely viadalon először lépett pástra Nagy Blanka a felnőtt válogatottban. Kadett világbajnokunk debütálása kiválóan sikerült, ugyanis a magyar csapat tagjaként felállhatott a dobogó harmadik fokára. Blanka ismét átírta a fegyvernem debreceni történelmét, felnőtt világkupán még nem szerzett érmet cívisvárosi párbajtőröző.

Na de ne siessünk ennyire előre…A Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Nagy Blanka összeállítású magyar kvartett a nyolcaddöntőben végig vezetve győzte le az észteket (45-41). A következő körben a franciák ellen léptek pástra lányaink és sikerült is két vállra fektetni a riválist, ezt a párharcot 45-39-re nyerték Blankáék.

Az elődöntőben az újdonsült világelső olaszokkal találkozott csapatunk, az összecsapás feléig tartották is a lépést ellenfelükkel, végül a klasszisokkal felálló itáliaiak 45-38-es sikerével zárult a mérkőzés. Zárásként Ukrajnával küzdött meg a magyar hölgykoszorú a bronzéremért, amely akadályt simán vették (45-38) és a dobogó harmadik fokára állhatott fel négyesünk.

-Nagyszerű ez az eredmény, de kicsit igazságtalan a sorstól, hogy egy olyan csapat jut ki helyettünk az olimpiára, amely az összes Világkupán elindul, kikap az első meccsén, aztán megy várost nézni… De ez van, és természetesen magunkat is okolhatjuk, hogy nem leszünk ott Párizsban. A mai nap viszont remekül alakult. Mind a négy lány legjobb tudását nyújtotta, Eszter pedig az utolsó asszójában feltette az i-re a pontot. Klasszis ellenfeleket sikerült legyőznünk, az olimpiai címvédőt, továbbá két, Párizsba kvalifikált válogatottat, és ez mindent elmond fiatal csapatunk mai produkciójáról – fogalmazott Somfai Péter, a válogatott edzője.

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Nanking, 18 induló

Nyolcaddöntő: Magyarország-Észtország 45:41 (Muhari +5, Gnám +5, Dékány -6)

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 45:39 (Muhari +5, Gnám +4, Nagy -3)

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 39:45 (Nagy +1, Dékány -1, Muhari -2, Gnám -4)

A 3. helyért: Magyarország-Ukrajna 45:38 (Muhari +13, Dékány -1, Gnám -5)

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Kína, 3. Magyarország (Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter, Nagy Blanka)

Válogatott edző: Somfai Péter

Edzők: Kovács Iván, Plásztán Attila, László István, Serra Bendegúz