Nagy küzdelemben sikerült megszerezni a pontokat

U 18-as együttesünk október 10-én este Miskolcon játszott bajnoki mérkőzést, a mieinknek ez volt sorozatban a kilencedik idegenbeli találkozója.

0

defaultnews_u18-3-300x200 Nagy küzdelemben sikerült megszerezni a pontokat

A csapat edzői stábja joggal tartott attól, hogy a „buszláb” jelentkezése mellett a halmozódó fáradtság is befolyásolja majd a fiúk teljesítményét, a hazai jégen mindig veszélyes a Jegesmedvékkel szemben.

A találkozó eseményeit GYÖRGY JÓZSEF vezetőedző foglalta össze, aki röviden értékelte is a mérkőzést: „Az 1. harmadban, mind a két csapat sok gólhelyzetet alakított ki, de csak mi éltünk a lehetőséggel. Borbát kék vonalról elengedett lövése bepattant a miskolci kapus lepkés kesztyűjéről, ezzel megszereztük a vezetést.  A harmadik sorunk nagy nyomás alatt állt, ők elsősorban a védekezésben jutottak szerephez. A 2. harmadban jobban játszottunk, ami a lövések számában is megmutatkozott. Jórészt oda-vissza ment a játék, majd Szabó Kornél indult meg a saját térfelünkről, jó lövést küldött kapura; a kipattanóra remekül érkezett Ivanov, egy lövőcsel után Diószegihez passzolt, akinek csak az üres kapuba kellett bepofozni a korongot. A 3. játékrészben a miskolciak jobbak voltak, nagy nyomást helyeztek ránk. A 47. perctől az ötvenötödik percig három kiállítást kaptunk sorozatban, a harmadiknál már a remek védéseket bemutató Ambrus is kapitulált, a hazaiak értékesítettek egy kipattanót. Két perccel később Ivanov volt nagyon határozott; korongot szerzett és kilőtte a botos felsőt. 58.10-nél a miskolciak lehozták a kapust, fél perccel a mérkőzés vége előtt Ivanov üres kapura volt eredményes. Ambrus Levente 97.14 %-os hatékonysággal védett. A statisztika szerint 35 lövést kapott, mi 28 alkalmat számoltunk. A nyilvántartásunk szerint 32 lövést küldtünk az ellenfél kapujára, a jegyzőkönyvben szereplő huszonöttel szemben.

Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Szerencsénk is volt, mivel sok helyzet adódott a miskolciak előtt is, de nem tudtak gólt szerezni, míg mi végig vezettünk és nem voltunk eredménykényszerben. Akadtak még elemi egyéni hibáink, ezeket szeretném a jövőben kiküszöbölni. Nagyot küzdöttünk, de látszott rajtunk a fáradtság. Szombaton lesz még egy idegenbeli mérkőzésünk, utána három hétig csak itthon fogunk játszani.”

DVTK – DHK 1-4 (0-1, 0-1, 1-2)
Gólszerzők: 
Mattyasovszky, illetve Ivanov(2), Borbát és Diószegi