Kolozsi Gergő: „Sorra nyertük a rangadókat”

A DVSC Labdarúgó Akadémia U15-ös gárdájának vezetőedzője értékelte csapata őszi teljesítményét.

0

317279066_577628311035021_1393757905630770723_n-300x162 Kolozsi Gergő: „Sorra nyertük a rangadókat”Fotó: DVSC LA

Szinte tökéletes őszt produkáltak Kolozsi Gergő tanítványai, akik veretlenül az élen zárták az évet. A sikereket viszont nem adták ingyen, a titok a jó felkészülésben rejlik. – „Másfél éve dolgozok a csapattal, így a fiúkkal jól ismertük egymást, tudják mit várok el tőlük, ennek köszönhetően zökkenőmentesen tudtunk készülni. Érkeztek új játékosok, akik hamar beilleszkedtek, összekovácsolódott a társaság, játékosok és a szakmai stáb között kiváló a kapcsolat. A képzés, ahogy a korábbi években is, az akadémia irányelvei szerint zajlott, minden feltétel adott ahhoz, hogy csak a munkára tudjunk koncentrálni. Az elmúlt féléveben minden téren léptünk előre, taktikailag érettebb lett a csapat, az egyéni képzésnek köszönhetően technikailag is fejlődtek a srácok. Mindazt, amit edzéseken gyakoroltunk, visszaköszönt a pályán, a tanultakat tudatosan alkalmazták a fiúk, kialakult a saját játékunk. Hétről-hétre látható volt a fejlődés, mind egyénileg, mind csapat szinten, ezáltal sokat javult a játék. A fiataloknak van jövőképe, akarnak tanulni, fogékonyak az újra, sikerre éhesek, mindezek kellettek ahhoz, hogy sikeres őszt produkáljunk” – fogalmazott a felkészülés kapcsán a csapat vezetőedzője.

Parádés mérleggel zárta a csapat az őszi sorozatot, minden mutatóban kiemelkedtek a mezőnyből, csak a Honvéd ellen csúszott be egy döntetlen. – „Tudtuk, mik az erősségeink, melyekkel ellenfeleink fölé tudtunk kerekedni, gyengeségeinket pedig igyekeztük eltüntetni. Előfordult, hogy visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk, az akarat viszont meghozta a sikert, de a legtöbb párharcot jó játékkal tudtuk megnyerni. Sorra nyertük a rangadókat, a kötelezőket pedig hoztuk, ennek köszönhetően megelőztük azt a Honvédot, mely gárda a tavalyi bajnokságot 21 ponttal nyerte a 2. helyezett előtt. A jó szerepléshez az is kellett, hogy a tavalyi szezonhoz képest, idén elkerültek minket a sérülések” – foglalta össze röviden az őszi szezont a szakember.

A bajnokság második fele még hátra van, a csapat már munkába állt, edző és tanítványai készülnek a márciusi folytatásra. – „Az élről várhatjuk a tavaszi rajtot, szeretnénk ezt a helyet az utolsó forduló végén is megtartani. Büszkék vagyunk arra, hogy több játékost adtunk a korosztályos válogatottnak. Nem elégedhetünk meg azzal, ami van, télen sok munka vár még ránk. A héten kezdtük a felkészülést, célunk, hogy megfelelő állapotba hozzuk a játékosokat, töretlen maradjon a fejlődés. A tréningek mellett edzőmérkőzések is szerepelnek a programban, ráadásul idősebb csapatok ellen fogunk majd játszani. Az elkövetkező hetekben tovább csiszoljuk a játékunkat, orvosoljuk az előforduló hibákat. Remek sorozatot produkáltunk ősszel, de egyszer minden jó széria megszakad, ám kezdődhet egy új, az eddigi teljesítményünk pedig bizakodásra ad okot. Bár nem az eredményesség a legfontosabb ebben a korosztályban, de csalódott lennék, ha nem nyernénk meg a bajnokságot. Minden mérkőzésen úgy kell pályára lépni, hogy győzünk, ezért pedig mindent meg is kell tennünk” – zárta gondolatait Kolozsi Gergő.

A DVSC Labdarúgó Akadémia U15-ös csapata 10-1-0-s mérleggel, 37-12-es gólkülönbséggel, 31 pontot gyűjtve az első helyen zárta az őszi sorozatot. Legeredményesebb játékos Nyikos Botond, aki 16 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, és vezeti toronymagasan a bajnoki góllövő listát.

KZT