Nem jelentett gondot az Óbuda legyőzése

A kiemelt fiú kadett bajnokság alapszakaszának első fordulójában hazai környezetben lépett pályára a DKA csapata. Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc együttese végig vezetve harminckét pontos győzelemmel hangolódott a hétvégi, Zsíros Akadémia elleni találkozóra.

0

Madar-Krisztián-1024x683-300x200 Nem jelentett gondot az Óbuda legyőzéseFotó: debka.hu

Kiemelt Kadet Bajnokság 1. forduló

Debrecen, 2019. október 9. szerda

Debreceni Kosárlabda Akadémia – Óbudai Kaszások Akadémia  89 – 57 (27-13, 24-22, 19-14, 19-8)

DKA: Czeglédi Bence 5, Madar Krisztián 27, Virágh Benedek 15/9, Fekete Csongor 14/3, Schwarczenberger Gábor 4 Cserék: Jankó Csaba 9, Varga Boldizsár 6, Tóth Botond 4, Tompa Áron 3, Balázsi Ákos 2, Seszták Miklós, Schwarczenberger Csongor

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Intenzív időszakot élünk. 12 nap alatt ez volt a nyolcadik mérkőzésünk, ami sajnos látszik is a csapaton. Nem vagyunk elég frissek, elsősorban fejben nem találjuk magunkat. Elejtjük a labdákat, odaadjuk az ellenfélnek és több játékosnak is rendre kifelé pattannak a labdái. Azonban a csapat szorgalmasan dolgozik, mindenki próbál jobb teljesítményt nyújtani és átlendülni a holtponton. Örülök, hogy az első mérkőzésen sikerült magabiztos győzelmet aratnunk, jó volt, hogy a gyűrű alatt domináltunk és 52-28-ra megnyertük a lepattanócsatát, sokat próbáltunk bentről eredményesek lenni, sok kiharcolt faultunk volt és 80 %-kal büntetőztünk. Sajnos ismét nagyon sok eladott labdánk volt, és nagyobb baj, hogy többségük nem kikényszerített hiba volt, hanem rossz döntéshozatalból fakadt és a játékunk is sokat akadozott, ebben a tekintetben jelentősen megérezzük Madar Kristóf hiányát. Szerencsére Madar Krisztián és Fekete Csongor jó teljesítménye és Virágh Beendek, Jankó Csaba, Varga Boldizsár és Tompa Áron időszakos jó játéka elegendő volt a győzelemhez. Vasárnap a Zsíros Akadémia elleni idegenbeli mérkőzésre több fog kelleni.