Megakadályozza a DEAC a szombathelyi vulkán kitörését?

Nincs könnyű helyzetben a DEAC kosárlabda csapata. Az eddig lejátszott három mérkőzésből kettőt simán elvesztettek, egyedül a szomszéd vár Nyíregyházát sikerült legyűrni. Szombaton, ebéd után, tévés meccsen a legjobb hazai gárda, a Szombathely Falco-Vulcano Energia KC vizitál az Oláh Gábor utcában.

0

Kepernyofelvetel-61-300x165 Megakadályozza a DEAC a szombathelyi vulkán kitörését?Fotó: deac.hu

A Tippmix Férfi NB I. A 4. fordulójában a címvédővel kell megbirkózni Tóth Ádáméknak a palánkok alatt. A 14 óra 15 perckor kezdődő meccset az M4 Sport élőben adja, így nem mindegy melyik arcát mutatja majd a pályán lévő debreceni ötös fogat. A vasiak az előző három bajnokság címvédői, a Bajnokok Ligájában is ismertté tették nevüket. Tény, hogy a tavalyi együttesből Váradi Benedek már Litvániában, Benke Szilárd pedig Franciaországban pattogtat, de az egykori DEAC-os Somogyi Ádám is áttette székhelyét Fehérvárra. A Vulcano azonban így is bármikor, bárhol kitörhet. Maradt náluk Perl Zoltán és Keller Ákos, az új légiósok is minőséget jelentenek. A nemzetközi szezont jól kezdték, mindössze egyetlen találattal kaptak ki Strasbourgban, otthon pedig sikert arattak a spanyol Murcia felett. Itthon három győzelmet és egy Kaposváron elszenvedett vereséget írhatnak könyvelésükbe.

David Dedek minden bizonnyal azon törte a fejét egész héten, hogyan magyarázza el fiainak, hogy kerüljék a hullámzásokat egy mérkőzésen belül. Legutóbb Kecskeméten is sokáig vezetett a DEAC, aztán mégis 18 pontos zakó lett belőle. Az egyetemisták sorsolása sem mondható ideálisnak. A szombathelyiek elleni rangadó után két idegenbeli negyven perc vár rájuk. Először Szolnokon, majd Pakson kellene bizonyítani, hogy jobb csapat annál, mint amit eddig mutattak.

Ehhez az első lépést már most hétvégén megtehetik.

Férfi kosárlabda NB I A 5. forduló

DEAC – Szombathely

10.22. 14:15 Oláh Gábor utcai Sportcsarnok

W.Gy.