Női U20-as kézi-vb: Vámos Míra vezérletével kiütéses győzelemmel kezdtünk

Egyiptom ellen Török Lilly is góllal járult hozzá a sikerhez.

0

kézi-1-300x170 Női U20-as kézi-vb: Vámos Míra vezérletével kiütéses győzelemmel kezdtünk

Fotó: MKSZ

Szerdán este két debreceni kézilabdázóval, Vámos Mírával és Török Lilly-vel kezdte meg szereplését a Szlovéniában zajló világbajnokságon az U20-as női válogatott. Legjobb korosztályos sportolóink elsőként a csoport papíron leggyengébb csapatával, Egyiptommal mérték össze tudásuk.

A mérkőzés elején góllövésben egyik csapat sem jeleskedett, de a kezdeti nehézségek után a mieink leszakították magukról az ellenfelet. Nemzeti együttesünk a 14. percben 7–2-re vezetett, az első félidő végéig pedig többek között Vámos Míra nagyszerű góljainak köszönhetően tovább nőtt a különbség (18–10).

A második félidő elején mind az eredményben, mind a játék képében még nagyobbra hízott a csapatok közti differencia. A 34. percben már tízzel állt jobban az ifj. Kiss Szilárd vezette alakulat, amely a vége előtt hússzal is vezetett. U20-as női kéziseink teljesen felőrölték Egyiptomot, a 39–20-as arányú kiütéses győzelem pedig fontos két pontot jelentett.

Örömteli, hogy Vámos Míra a mezőnyben a legtöbb (9) találatot szerezte, de Török Lilly is dobott gólt a nyitómeccsen.

Lányaink számára csütörtökön pihenőnap vár, majd pénteken az Egyesült Államok ellen lépnek pályára.

Női kézilabda U20-as világbajnokság

Magyarország–Egyiptom 39–20 (18–10)

Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Ballai 2, Besszer 3, Csáki 1, Faragó 5, Farkas 2 (1), Ferenczy 4, Juhász 1, Kajdon 4 (2), Kiss, Koronczai 1, Kukely 2, Mlinkó 4, Török 1, Vámos 9. Edző: ifj. Kiss Szilárd

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 3/1.

A csoport másik mérkőzésén: Lengyelország–Egyesült Államok 37–14 (18–9) (A csoportok első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe, a legjobb nyolc között egyenes kiesés rendszerben folytatódik a kontinenstorna.)

Válogatottunk további programja:

június 24. 16:30 Magyarország–Egyesült Államok
június 25. 14:30 Magyarország–Lengyelország

T.H.