Kézilabda vb: Pénteken „kard ki kard” küzdelem Románia ellen

Már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést a magyar válogatott, amely végig vezetve könnyed győzelmet aratott Szenegál ellen a világbajnokságon. Győzelmével négy forduló után négy ponttal rendelkezik Kim Rasmussen együttese és miután a mai nap másik összecsapásán Montenegró legyőzte Romániát, így a középdöntőbe kerülésért ki-ki mérkőzést vív pénteken az örök rivális románokkal.

0

78547039_3163997990293446_6093623071837519872_o-300x200 Kézilabda vb: Pénteken „kard ki kard” küzdelem Románia ellen

Fotó: MKSZ

Magyarország – Szenegál 30-20 (17-9)

Két vereség után érkezett a magyar válogatott a Szenegál elleni összecsapásra, amelyen kötelező volt a győzelem. A csapat ennek megfelelően kezdett és már az első percekben tudatosította, hogy melyik a jobb csapat. Triffa remekül kezdett a kapuban, a védekezés pedig remekül működött az afrikai csapat ellen, támadásban akadtak azért pontatlanságok. Az első félidő végén már 8 góllal vezettünk, majd ezt a második félidő során további két találattal sikerült megtoldani. A végeredmény 30-20, amely valamelyest gyógyírt jelenthet a sebekre. A győzelemnek és a mai napi másik mérkőzés eredményének köszönhetően pénteken klasszikus ki-ki mérkőzést vív a magyar válogatott Románia ellen, amelynek tétje a középdöntőbe való kerülés. Az már biztos, hogy amennyiben a magyar csapat pontot szerez ezen a találkozón, akkor 0 vitt ponttal jut tovább a legjobb 12 közé. A középdöntőbe kerülés még nem jelent automatikus olimpiai selejtezőn való részvételt, ám nem kizárt, hogy egy esetleges kiesés esetén is ki lehet jutni a selejtezőre.

Triffa Ágnes (8 védés / 16 kapott lövés, 50 %-os védési hatékonyság, 27:55 játékidő): A debreceni kapus ezúttal a kezdőcsapatban kapott lehetőséget, amellyel élt is, hiszen sorra bizonytalanította el a szenegáli támadókat. Főleg a félidő elején volt elemében kapusunk, 20 perc alatt mindössze 4 kapott góllal álltunk. Nagyszerű teljesítményt nyújtott, amely megalapozta az egész mérkőzés alakulását.

Kovács Anna (6 gól / 10 lövés, 60 %-os lövőhatékonyság, 27:56): Visszatért az igazi Kovács Anna! Nem kérdés, hogy ezen a mérkőzésen nyújtotta legjobb teljesítményét átlövőnk, amelyhez kellett az, hogy lehetőséget kapjon, illetve társai jó előkészítéseire is támaszkodhatott. Átlövések, betörések jellemezték a játékát, mondhatni, a debreceni formáját mutatta címeres mezben.

Tóvizi Petra (2/2, 100 %, 47:53): Tóvizi ismét hibátlan teljesítménnyel rukkolt elő és ezúttal is értékesítette helyzeteit. Az eddigiekhez hasonlóan sok időt töltött a pályán, amelyet hasznosan töltött el mind védekezésben, mind támadásban.

Vámos Petra (1/2, 50 %, 30:50): Ismét bőséggel kapott lehetőséget Rasmussen kapitánytól. Egy gólpassz és két labdaszerzés mellett egy ízben betalált, jól reagálva vette észre, hogy üresen tátong a szenegáli kapu és nem is hibázott.

Montenegró – Románia 27-26 (11-12)

Számunkra is fontos találkozó volt ez, hiszen amennyiben Románia nyert volna, akkor lett volna esély 2 vitt ponttal továbbjutni Magyarországnak a középdöntőbe egy esetleges románok elleni győzelem esetén. Ezzel a győzelmével azonban biztosította helyét a középdöntőben Montenegró, mindezt tette úgy, hogy biztosan visz két pontot, így a magyar válogatott Románia elleni győzelme esetén is pont nélkül megy tovább. Nagyon szoros mérkőzést játszott a két rivális, és a második félidő közepén négygólos román vezetésnél nem biztos, hogy sokan fogadtak volna Montenegró győzelmére.

Jelena Despotovic (2/2, 100 %, 34:25): „Jeca” ezen a nagyon fontos mérkőzésen is értékes játékperceket (közel 35-öt) töltött a pályán. Fegyelmezettségét jelzi, hogy nem volt rontott lövése, két alkalommal vállalkozott, mindkét esetben gólt szerzett. Az utolsó percben gyakorlatilag ő döntötte el a mérkőzést, hiszen egygólos vezetésnél kicselezte a volt debreceni Zamfirescut és góljával behozhatatlan előnyre tett szert Montenegró csapata.

Az argentin válogatott Elke Karstennel a soraiban ezúttal pihenőnapot kapott, ők csütörtökön az Svédország ellen küzdenek meg.

Pénteken pedig egy ország fog szurkolni a középdöntőbe kerülésért: hajrá lányok, mindent bele!

Rádin Márkó