Polyák László: Idén nagyon ígéretes társaság állt össze

A DEAC kosárlabda csapata negyedik helyen végzett a Tippmix férfi NB I/A csoportos bajnokságban, ezzel és a Magyar Kupában szerzett ezüstérmével fennállása legeredményesebb szezonján van túl az egyetemi gárda.

0

20210428_DEAC-ALBA-14.2-300x173 Polyák László: Idén nagyon ígéretes társaság állt összeFotó: deac.hu

Már az előző, félbeszakadt bajnokságban is remek formában játszott a DEAC, s akkori jó szereplését a 2020/2021-es kiírásra is át tudta menteni. A csapat kapitánya, Polyák László úgy nyilatkozott a Debrecen Televíziónak, hogy már az idény elején látszott, hogy egy ígéretes társaság jött össze, megfelelő arányban alkották a keretet a tehetséges fiatalok illetve a rutinos hazai és külföldi játékosok.

„Somogyi Ádámról tudjuk, hogy Magyarországon az egyik legnagyobb feltörekvő tehetség – fogalmazott Polyák László. – Az akadémiáról pedig Neuwirth Bence is meg tudta magát mutatni néhány mérkőzésen, benne is van potenciál. A légiósok személyében jó és kommunikatív társaság jött össze.”

A Kovács Adrián vezette csapat az első négy mérkőzéséből hármat is megnyert, hamar jelezve: idén komolyan kell számolni vele. Az idény közepén a betegségektől sújtott együttes kisebb hullámvölgybe került, azonban tavasszal fantasztikus formába lendültek Tóth Ádámék, és sorozatban nyolc mérkőzésen diadalmaskodtak. A nem akármilyen bajnoki hajrának köszönhetően a DEAC a negyedik helyről vághatott neki történelme első élvonalbeli rájátszásának. A negyeddöntőben az Alba Fehérvár már 2-0-ra is vezetett összesítésben a három győzelemig tartó párharcban, azonban a hajdúsági kosarasok, mint a főnixmadár, úgy támadtak fel hamvaikból, és zsinórban három sikerrel kivívták az elődöntős szereplést. A négy között viszont a nyolcszoros magyar bajnok Szolnoki Olajbányász már nagy falatnak bizonyult, 3-1-es összesítés után a szegedi Szedeákkal csaptak össze a debreceni egyetemisták a bronzéremért. Az bronzpárbaj első veresége után a klub menesztette Kovács Adrián vezetőedzőt, helyét ideiglenesen segédedzője, Andjelko Mandics vette át. Sajnos így sem sikerült megfordítani a párharcot, ismét alulmaradtak a fehér-feketék, így lemaradtak a nemzetközi kupaszereplésről.

„Nagyon sok energiánkat őrölte fel a playoff, mindegyik párharcban több mérkőzést is játszottunk. A Szeged nagyon összeállt, nálunk több kisebb-nagyobb sérülés is volt, sajnos ez most így alakult” – zárta értékelését Polyák László.

U.Á.