Rácsai Lajos gólja döntött a házi derbin

A megyei bajnokság második fordulójában a DASE a másik egyetemi csapatot, a kis DEAC gárdáját fogadta.

0

55498756_2184866008273939_6129698709769814016_n-1-300x160 Rácsai Lajos gólja döntött a házi derbinFotó: DEAC Facebook

Lendületesen kezdte a mérkőzést az agrár együttese, birtokolták a labdát, próbálták nyomás alatt tartani ellenfelüket. Fölényük a 9. percben góllá érett, Sina Taghipour révén megszerezték a vezetést Kovács Miklós tanítványai. Sokáig nem örülhettek az előnynek, mert nyolc perc múlva érkezett a vendégek válasza, Molnár Márton egyenlített. Átvette a játék irányítását a kis DEAC, több ígéretes támadást vezettek, komoly helyzeteket dolgoztak ki, de nem sikerült fordítaniuk. Szünet után is inkább Katona László gárdája dominált, a hazai kapu azonban érintetlen maradt. A DEAC vezetőedzője pályára küldte Rácsait, aki beállása után három perccel szabadrúgásból megszerezte a vezető találatot. Kissé potyaízű volt ez a gól. Magára talált a DASE, nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, sikerült is gólt szerezniük, azonban a játékvezető nem adta meg a találatot. Az állás már nem változott, egy jó iramú, színvonalas mérkőzésen a kis DEAC nyerte a házi derbit.

DASE – DEAC-II: 1:2 (1:1)

DASE: Molnár Benjámin, Rácz, Molnár Bálint, Nagy B. (Barcza 78’), Nagy N., Éder, Hudák, Reszler (Légrádi 46’), Balogh (Hegedűs 46’), Kiss L. (Takács 68’), Taghipour

Edző: Kovács Miklós

DEAC-II: Csúri, Molnár (Rácsai 64’), Csák (Lévai 80’), Katona, Ménes, Lakatos, Kincses, Varga, Dénes (Hetrovics 78’), Bojti (Fodor 86’), Szarka (Khalil 90’)

Edző: Katona László

Gólszerzők: Taghipour 9’ ill. Molnár 17, Rácsai 67’

Kovács Miklós: Az első félidőben, a bekapott gólig nagyjából az történt, amit szerettünk volna, próbáltuk birtokolni a labdát, ebben a periódusban talán több helyzetünk volt, mint ellenfelünknek. Az egyenlítés után viszont teljesen megváltozott a játék képe, a DEAC ránk kényszerítette az akaratát, akár hátrányba is kerülhettünk volna, de megőriztük a döntetlent szünetig. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, ellenfelünk dominált. A vetető találatuk után mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, voltak is helyzeteink, gólt is szereztünk, amit sajnos érvénytelenített a játékvezető. A 90 perc összképe alapján inkább ikszes volt ez a mérkőzés. A múlt hetihez képest most stabilabban játszottunk, jobban tudtuk birtokolni, járatni a labdát, még egy kicsivel nagyobb átütőerő kellene elől. Úgy gondolom, tudásunk 75%-át hoztuk most ki magunkból.

Katona László: Úgy gondolom, megyei szinthez képest egy izgalmas, színvonalas mérkőzést játszottunk. Előzetesen tartottunk ettől a találkozótól, de szerencsére sikerült nyernünk. Az első 10 percben ellenfelünk meggyőzően, dinamikusabban futballozott, teljesen megérdemelten szerezték meg a vezetést. Miután hátrányba kerültünk, elkezdtünk focizni, átvettük a játék irányítását. Sikerült egyenlítenünk, akár előnnyel is zárhattuk volna ezt a játékrészt, volt három-négy nagy helyzetünk, sajnos nem tudtunk élni ezekkel a lehetőségekkel. A második félidő kiegyenlítettebb volt, egy szerencsés gólnak köszönhetően előnybe kerültünk. Voltak még lehetőségeink a gólszerzésre, a befejezéseknél viszont rossz döntések születtek. A mérkőzés hajrájában, nagyon ránk jött a DASE, nyomás alatt tartottak minket, szerencsére sikerült megőrizni előnyünket. Összességében, a helyzetek száma alapján, úgy gondolom, megérdemelten szereztük meg a három pontot, gratulálok a csapatnak a győzelemhez.