Rangos tornán szerzett ezüstöt a DEAC teniszezője

Hétvégén Egerben rendeztek I. osztályú, 300 ezer forint összdíjazású teniszversenyt, amelyen a DEAC-DSC közös csapatot Máthé Gábor (DEAC, 19. a magyar rangsorban) és Szabó Zoltán (DSC, 130.) képviselte.

0

Mathe_Gabor_0318-300x178 Rangos tornán szerzett ezüstöt a DEAC teniszezőjeFotó: deac.hu

Bár csak 15 induló vett részt a tornán, a játékosok közel fele TOP30-as játékos volt, így igen erős mezőny gyűlt össze. Máthé Gábor 3. kiemeltként vágott neki a megmérettetésnek, és már az első fordulóban nagyon komoly ellenféllel került szembe (Szebeni, 26.). A várakozásnak megfelelően kiélezett küzdelem alakult ki, amiből Gabi került ki győztesen (4/6, 6/1, 6/4). Sikerrel vette az első akadályt Szabó Zoli is, aki szintén szoros meccsen diadalmaskodott (4/6, 6/4, 6/0, Kápolnási, 183. ellen).

A negyeddöntőben a csapatunk két tagja egymással került szembe, és a házi rangadó a papírformának megfelelően Máthé-győzelemmel ért véget (6/2, 6/1). Gabi elődöntőbeli ellenfele a verseny 1. kiemeltje volt (Héjjas, 13.), akit döntő játszmában tudott felülmúlni (6/2, 6/7, 6/2). A fináléban teniszezőnk azzal a Szendrőivel (23.) találkozott, akit tavaly decemberben legyőzött ugyan, idén azonban egy vereség volt a mérlege vele szemben. Sajnos romlott az egymás elleni mérleg, és a budaörsi ellenfele két játszmában jobbnak bizonyult (6/4, 6/0).

Máthé Gábor az ezüstéremmel várhatóan tovább javítja a rangsorát, és Szabó Zoltán is előrébb lép a negyeddöntős szerepléssel. Egerben páros versenyszámot is rendeztek, ahol a Máthé-Szabó duó került ki győztesen.