Röplabda: A hármas szám bűvöletében a DEAC

Sorozatban harmadik mérkőzésén nyert a DEAC férfi röplabdacsapata vasárnap, Fodor Antal tanítványai ezúttal a 3. helyezett KISTEXT otthonában, három szettben gyűjtötték be mindhárom pontot.

0

20210116_DEAC-Fino_KAposvár1_3-300x200 Röplabda: A hármas szám bűvöletében a DEACFotó: Derencsényi István/DEAC

Volt miért törlesztenie a DEAC férfi röplabdacsapatának, hiszen az NB I-ből érkező KISTEXT a kvalifikáló kör nyitányán 3:0-s győzelmet aratott a mieink felett, ráadásul tette mindezt a DESOK Sportcsarnok parkettjén. Ezúttal a fővárosban találkoztak a felek, méghozzá az Extraligás tagságunk meghosszabbítása szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen. Szerencsére Fodor Antal tanítványai átérezték a rangadó súlyát, s esélyeshez méltóan, hatékonyan röplabdáztak.

Pedig nem indult jól az első játszma debreceni szempontból, Fazekas és Kiss is sokat hibázott támadásban, miközben vendéglátóinknál Chamone és Gönczi húzta a szekeret, utóbbi fineszes megoldásával már 12:7-re is vezetett a KISTEXT. Ekkor érkezett Fodor Antal időkérése, s hamar utol is értük ellenfelünket, de fordítani nem sikerült, a hazaiak kétpontos előnyénél fordultunk a hajrára. Ott aztán összeállt a debreceni sánc, Csizmadia, Hubicska, valamint Magyar is fontos pillanatban blokkolt, utóbbi pontja zárta le a 25:22-re megnyert első szettet.

A folytatásban sem hagyott alább a lendület, a második játszma elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, s Fazekas Balázs vezérletével folyamatosan növeltük előnyünket – kiválóságunk széles repertoárját blokkpont, ász nyitás és mezőnyütés is színesítette. Ezúttal a hazaiak mestere kért időt a szett derekán, de a hárompontos különbség állandósult, nem tudott közelebb zárkózni a KISTEXT. Ugyanakkor az olló sem nyílt szét, így izgalmas hajrára volt kilátás, 20:18-as debreceni vezetésnél Fodor Antal magához is hívta tanítványait. A pauza megtette hatását, a folytatásban ugyanis már csak a DEAC szerzett pontot, amely végül simán nyerte a második felvonást is.

Az első kettőhöz hasonlóan a harmadik szett is szorosan alakult, szinte végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik gárda sem tudott tetemesebb előnyt kiépíteni. 14:10-nél először vezettek néggyel az egyetemisták, ám a piros-feketék nem adták fel, s Hajós remek megoldásaival egyenlítettek. A vezetést azonban nem tudták átvenni, ez pedig lélektanilag demoralizálóan hatott a kispesti alakulatra, amelynek játéka a végjátékra szétesett, a debreceniek egyre könnyebben szereztek fontos pontokat. A szettet végül 25:21-re, míg a mérkőzést 3:0-ra nyerte meg csapatunk, amely ezzel csattanós választ adott a márciusi fiaskóra.

Férfi röplabda Extraliga, kvalifikáló kör

KISTEXT – DEAC 0:3 (–22, –18, –21)

DEAC: Bagics 7, Csizmadia 6, Fazekas 17, Hubicska 20, Kiss I. 1, Tóth A. 3

Csere: Nagy A., Mészáros (liberók), Magyar 5

Vezetőedző: Fodor Antal

Fodor Antal: Nagyon jó játékkal arattunk háromszettes győzelmet, ezzel a kvalifikációs kör első mérkőzésén elszenvedett vereségért sikerült törlesztenünk. Ez a mérkőzés az egységes csapatjáték diadala volt, amit extra egyéni teljesítmények fűszereztek. Minden pályára lépő játékosom dicséretet érdemel, élmény volt a játékukat nézni.

P.G.