Röplabda fesztivál Berekfürdőn

Méltóképpen zárult a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség által rendezett Tikkadt Szöcske Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság. A 2019. évi hetedik, zárófordulóra hétvégén Berekfürdőn került sor.

0

ber5-300x208 Röplabda fesztivál Berekfürdőn

Egy kicsit földrajzilag is átlépett a megyehatáron a verseny, amely a résztvevők száma, lakóhelyük változatossága, a pályák előkészítettsége, a játékosok küzdeni tudása és a mérkőzések színvonala miatt igazi fesztivállá alakult.

Annak ellenére, hogy az év legmelegebb hétvégéjén rendezték a versenyt Debrecenből, Békéscsabáról, Gyuláról, Hajdúnánásról, Miskolcról, Nyíregyházáról, Szegedről és még Nagyváradról is neveztek játékosok, akik mindannyian elégedetten versenyeztek, hiszen szépen elkerített helyen, jól előkészített homokon, folyamatosan locsolt pályákon játszhattak és még az üdítőik hűtésére is biztosított hűtőszekrényt a fürdő.

A hölgyek 15 párosának versenye igen érdekesen alakult. Az összesítésben a záróforduló előtt vezető Fehérvári Vivien Kovács Anettel az oldalán a csoportmérkőzések során vesztett klubtársai ellen, így csak a csoport második helyén jutottak tovább. Ezt a hibát igyekezett kihasználni az összesítésben mindössze egy ponttal kevesebbet gyűjtő Gulyás Vivien, azonban Puskás Fanni Fatime párjaként ők is alulmaradtak egyszer a csoportküzdelmek során. Így ők is csoportmásodikként játszhattak tovább, ami azt jelentette, hogy a keresztjátékok alkalmával mind a két párosnak egy-egy csoportelső ellen kellett kivívnia a legjobb négy közé jutást. Ez a bravúr mind a két párosnak sikerült, Fehérvári Viviék hatalmasat küzdve az elmúlt fordulóban fölényesen győző nagyváradi Telian Diana-Arlena, Torj Michaela kettőst búcsúztatták. Következtek a döntőbe jutásért játszott találkozók, ahol szintén mindkét csapat örülhetett, így aztán a döntőben találkoztak. A győzelmet végül Gulyás Vivien és Puskás Fanni Fatime szerezték meg. A bronzérmeket Dr. Kovács Katalin és Korompay Zsuzsanna vehették át.

Az összesített pontversenyben a most második helyen végző Fehérvári Vivien és a mostani győztes Gulyás Vivien is 24-24 pontot gyűjtött, így holtversenyben nyerték a bajnokságot. Harmadik helyen zárt 22 ponttal Kovács Anett.

A férfiaknál 17 páros mérte össze erejét, ügyességét és állóképességét, amelyre nagy szükség volt a hőségben. Hatalmas küzdelmek alakultak ki, melyek végén a győzelmet Bodnár Lajos és Filius István szerezték meg. Második helyet szerzett a Bakos Zsolt – Surányi István páros, harmadik helyre ért be Fekete Áron és F Nagy Bence.

Az összesített pontversenyt 34-34 ponttal fölényesen nyerte meg Lakatos Attila és Pilka Gábor. Harmadik helyen végzett a 16 pontot gyűjtő Puskás Kristóf.

Vasárnap a 20 nevezett vegyes páros öt csoportban kezdte a versenyt, a csoportok első két helyezettje jutott a legjobb tíz közé. A csoportelsők és csoportmásodikok keresztjátékot játszottak. A keresztjátékok győzteseihez csatlakozott a legkisebb arányban vesztő páros, majd a hat csapat két hármas csoportban játszott tovább. A hármas csoportok győztesei küzdöttek az aranyérmekért, a csoportmásodikok a bronzéremért. A taktikus küzdelmek hatalmas ütésekkel, önfeláldozó mentésekkel voltak megspékelve, gyakran tapsra ragadtatva a találkozók nézőit.

Végül Nagy-Szabó Kármen és Nagy Márton vehették át az aranyérmeket. Második helyezést szerzett Sipka Bernadett és Filius István. Harmadik helyre ért be Czipa Anett és Surányi István.

Az összesített pontversenyben az utolsó forduló előtt élre álló házaspár nyerte meg, Nagy-Szabó Kármen és Nagy Márton 30-30 pontot gyűjtöttek. A harmadik helyet a tavalyi és idei női bajnok Gulyás Vivien szerezte meg 25 ponttal.

Az eredmények, képek és a versennyel kapcsolatos más információk megtalálhatók a Szövetség honlapján (http://hajduvolley.fw.hu ) és a Facebookon ( https://www.facebook.com/hbmstrandroplabda ).