Röplabda: Három szoros szettben maradt alul a DEAC

Fodor Antal tanítványai nagy csatára késztették a bajnoki címre pályázó FINO Kaposvár alakulatát.

0

IMG_1218-300x193 Röplabda: Három szoros szettben maradt alul a DEACFotó: Derencsényi István/DEAC

Utolsó mérkőzését játszotta a naptári évben a DEAC Extraligás férfi röplabdacsapata vasárnap délután. Nem várt könnyű feladat Fodor Antal tanítványaira, hiszen a tabella második helyén álló Kaposvárt látta vendégül az egyetemi alakulat.

Kaposvári ponttal indult az első játszma, amire azonnal érkezett a debreceni válasz. A vendégek gyorsan belejöttek a mérkőzésbe, s három pontot szereztek zsinórban, ezzel 1:4 állt az eredményjelzőn. Az egyetemisták nagy erőket mozgósítottak már a mérkőzés elején, különösen Fazekas Balázs volt elemében, sikerült is egy pontra megközelíteni az ellenfelet. Ekkor azonban a somogyiak újra rákapcsoltak, a korábban a DEAC-ot erősítő Hubicska Patrik vezérletével növelték előnyüket. Fodor Antal legényei azonban nem adták könnyen a bőrüket, 15:17-nél ismételten kettő pontra csökkent a kaposvári előny. Sajnos a vendégek tempót váltottak, hatpontos előnyt kovácsoltak maguknak, amit a játszma végéig meg is tartottak, így 25:19-re nyerték az első szettet.

A második felvonást remekül kezdték az egyetemisták, remek sáncjátékunknak köszönhetően hamar kétpontos előnyre tettünk szert. Rendkívül fordulatosan folytatódott a játék, hiszen 7:6-ra már a kaposváriak vezettek, ám ismételten fordítani tudtak a Fodor-tanítványok. 15:12 után már hárompontos fórja volt a vendégeknek, időt kértek a mieink, ami meghozta a gyümölcsét, Bagics Balázs vezérletével visszakapaszkodtunk. Ekkor aztán a vendégek edzője is magához hívta tanítványait, rendezni tudta sorait a somogyi egyesület, amely sorozatban öt ponttal eldöntötte a játszma sorsát (25:21).

A harmadik szett hozta a legnagyobb izgalmakat a találkozón. A DEAC gyorsan két pontos előnyhöz jutott, ám a Kaposvár hamar fordítani tudott. 12:11-es állásig hol az egyik, hol a másik csapat vezetett. Wolochin edző magához hívta az övéit, összekapták magukat a vendégek, s hárompontos előnyt alakítottak ki. Kisvártatva Fodor Antal kért időt, ami meg is tette a hatását, hiszen 21:21-nél sikerült egalizálni. Rendkívül szoros végjátékra volt kilátás, fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a végét jobban bírták a vendégek, s végül 25:23-ra behúzták a harmadik szettet is. Ugyan a 3:0-s eredmény simának látszik, koránt sem volt ez könnyű győzelem a somogyiak részéről. Fodor Antal tanítványai nagyszerűen játszottak, így megszorongatták a bajnokaspiráns Kaposvárt.

Férfi röplabda Extraliga, alapszakasz

DEAC – FINO Kaposvár 3:0 (–19, –21, –23)

DEAC: Veres 3, Kiss I. 3, Tóth A., Bagics 8, Remete 6, Fazekas 12

Cserék: Mészáros Z., F. Nagy (liberók)

Vezetőedző: Fodor Antal

Kaposvár: Garchet 1, Hubicska 14, Sandoval 4, Milovanovics 8, Bögöly 11, Vasquez 3

Cserék: Bozóki (liberó), Kiss M.

Vezetőedző: Ruben Wolochin

Fodor Antal: Az idegenlégiós és magyar klasszis játékosokkal felálló Kaposvár ellen csapatunk elszántan, nagy akarással, küzdéssel és jó játékkal örvendeztette meg a közönséget és engem is. Kis szerencsével játszmát is nyerhettünk volna, de így elégedett vagyok. Gratulálok a Kaposvárnak!

P.G.