Sándor Csaba: „játékban előreléptünk”

A DVSC-DLA U17-es csapatának edzője értékelésében elmondta, elégedett az elmúlt fél évvel, de maradt benne hiányérzet.

0

15-300x200 Sándor Csaba: „játékban előreléptünk”

Tovább csiszolni a játékot

Nagy könnyebbség volt számomra, hogy ugyan azzal a csapattal kezdhettem meg nyáron a munkát, akikkel a tavalyi bajnoki évben dolgoztam. A keretben minimális változás történt, egy játékos érkezett, a szakmai stáb viszont átalakult, Száraz Ádám mellett Madar Csaba és Fekete Róbert segítette a munkát. A felkészülés alatt minden edzésen központi szerepe volt a labdának, továbbra is a játék csiszolására helyeztük a hangsúlyt, a 4-3-3-as játékrendszert szerettük volna tökéletesíteni. Heti hét edzés szerepelt a programban, a hetet pedig edzőmérkőzésekkel zártuk. A Diósgyőr, Kecskemét, Mihalovce és a nyíregyházi Bozsik Akadémia ellen játszottunk, felemás sikerrel. Polár rendszerrel folyamatosan mértük a játékosok teljesítményét az edzéseken és a mérkőzéseken, ezáltal pontos visszajelzést kaptunk a fizikai állapotukról. A fiúk hozzáállásával most sem volt probléma, amit kértünk tőlük, becsületesen elvégezték. Egyedül a 6-os pozícióba nem igazán sikerült megtalálni a megfelelő játékost, mivel védekező középpályásunk, Bényei Ágoston a bajnokság elején az U19-es csapatban játszott.

Nem volt eredménykényszer

A szezon kezdetén gondot jelentett, hogy meghatározó játékosaink, Talpalló, Fűzfői és Bényei az idősebb korosztályban játszottak, csak később kerültek vissza hozzánk. Bár Ágoston csak egy meccsen lépett pályára, sérülés miatt kihagyta az őszi szezont. Idén is a Honvéd ellen kezdtük meg bajnoki szereplésünket, annak ellenére, hogy az első félidőben nem játszottunk jól, sok védekezési hibát vétettünk, a második félidőre rendeztük a sorokat. Közel álltunk a bravúrhoz, de az utolsó percben egy öngól miatt pont nélkül maradtunk. Az első három fordulóban egy-két poszton voltak problémáink, ezért nem úgy sikerültek a mérkőzések, ahogy terveztük, játékban se nyújtottuk azt, amit szerettem volna. A 4. fordulóban, a Vasas ellen már javult a játékunk, bár védelmi hibákból négy gólt kaptunk, sikerült 5:4-re nyernünk. Több jó meccsünk is volt ősszel, de most nem győzelmekben mértem a fiúk teljesítményét, idén nem volt eredménykényszer, mivel nincs kieső. A polár mérések azt mutatták, fizikálisan rendben van a csapat, e mellett játékban is nagyot léptünk előre. A Ferencváros, Vasas és az Illés Akadémia elleni vereség fájó, de támadó sorban sérülések miatt voltak problémáink. Jánovszki Laci, aki fontos láncszeme a csapatnak, az utolsó hat mérkőzésen nem tudott pályára lépni, az ő hiánya nagy érvágás volt számunkra.

Pontok terén van hiányérzet

Egészében nézve az elmúlt félévet, a fizikai teljesítménnyel, az 5. hellyel elégedett vagyok, játékban előreléptünk. Azzal viszont nem vagyok megelégedve, hogy nem mindig láttam viszont a pályán azt, amit edzéseken gyakoroltunk. A szerzett pontok számában is van hiányérzetem, voltak olyan találkozók, melyeken jól játszottunk, ennek ellenére nem sikerült nyernünk. Mentálisan is fejlődtünk, mindig azt mondom, ha ezen a téren rendben vagyunk, nem lehet probléma a mérkőzésen. Nem szoktam név szerint kiemelni senkit, most viszont kivételt teszek, Sándor Krisztiánt szeretném megemlíteni. A tavalyi bajnokságban kevés játéklehetőséget kapott, de kitartóan dolgozott, idén pedig bizonyított, meccsről-meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtott. Az őszi utolsó forduló után még nem álltunk le, tovább folynak az edzések, majd a 18-án, az akadémiai záróünnepség után kezdik meg a szabadságukat a fiúk. A pihenőre mindenki kap egyéni edzésprogramot, amit el kell végezniük. Január 6-án kezdjük a felkészülést a február 15-én kezdődő tavaszi szezonra. Köszönöm játékosok elmúlt időszakhoz való jó hozzáállását, illetve kollégáim, Madar Csaba, Fekete Róbert és Száraz Ádám segítségét, akikkel jó volt dolgozni, jól kiegészítettük egymást.

A DVSC-DLA U17-es csapatának őszi mérlege:

14 mérkőzés, 4 győzelem, 2 döntetlen, 8 vereség, 25 rúgott és 35 kapott gól, 14 pont, 5. hely

A csapat legeredményesebb játékosa, Jánovszki László, hat találattal