Selyem Nándor: „Amit elvártam, azt hozták a játékosok”

A Debreceni Sportcentrum-Sportiskola U19-es csapatánál a játékosok nevelése a fő szempont. Selyem Nándor, a csapat edzője kiemelte, agresszivitásban még fejlődniük kell.

0

SportiskolaU19-1024x768 Selyem Nándor: „Amit elvártam, azt hozták a játékosok”

Fotó:debrecenisportiskola.hu

Ha célkitűzésről beszélünk, nem eredményekben gondolkozunk, hanem inkább az egyéniségek képzésében. A csapatjáték és azon belül az egyéni játék fejlesztése a fontos. Az, hogy éppen milyen helyet foglalunk el a tabellán, nem különösen lényeges. Természetesen a fiatalok szeretnek győzni, kell is a sikerélmény, de a játékosok nevelése a fő szempont.

A bajnokságban arra törekedtünk, hogy a mérkőzéseken mindenki megkapja a lehetőséget, akik nevezve voltak, pályára is léptek. De így is a negyedik helyen zártuk a bajnokság őszi szakaszát.

A munkát nehezítette, hogy zajlottak az iskolai felvételik, az erre való felkészülés, tanulás rengeteg időt elvett, így sok volt a hiányzás az edzésekről. Ennek kihatása volt az edzésmunkára, de még így is viszontláttam legtöbbször a mérkőzéseken, amit gyakoroltunk. Összességében láttam biztató dolgokat, csapatjátékban jók voltunk, több nagyon színvonalas mérkőzést produkáltunk. Amit elvártam, azt hozták a játékosok.

Volt két olyan találkozónk, amit nyernünk kellett volna, ha mindkettőt hozzuk, a dobogón telelünk. Tavasszal hamar eldől, hol is végezhetünk a bajnokság végén, az elején játszunk a Böszörménnyel, Balmazújvárossal, ha ezeket a találkozókat behúzzuk, a végén dobogón zárhatunk. A fiatalok is eltökéltek, úgy gondolom, teljesíthető ez a cél.

A test-test elleni játékban, ütközésekben mindenképp fejlődni kell. Csapatjátékkal különösebb gondok nincsenek, jól járatjuk a labdát, helyzeteket alakítunk ki, amiket jó százalékban értékesítünk, de agresszívebbeknek kell lennünk a játékban. Fontos, hogy az elvesztett labdákat minél hamarabb vissza tudjuk szerezni, ez pedig ütközések nélkül nem fog menni. Természetesen, a technikai képzést se hanyagoljuk el, volt, hogy beálltam és bemutatom a srácoknak, mit és hogyan kellene. A téli felkészülés alatt, ezeket sokat fogjuk gyakorolni.