Sikeresen szerepeltek az ifjú tornászok

Még igen apróak, de máris precíz gyakorlatokat tudnak bemutatni a DEAC fiú tornászai. Szép helyezéseseket ért el a szakosztály a 2018-as Országos Fiú Torna Csapatbajnokság harmadik, záró fordulóján. Az egyetemi klub négy csapattal vett részt a megmérettetésen a napokban, Budapesten.

0

5bbf130dbd54c-300x200 Sikeresen szerepeltek az ifjú tornászok

Előbb szombaton, a fiú kezdő korcsoport tagjai (2009 és azután születettek) mutathatták be gyakorlataikat. Ebben a kategóriában három DEAC-os csapat is részt vett hat-hat fővel. Négy szeren, talajon, gimnasztikában, gyűrűn és ugrásban kellett bizonyítaniuk. A legeredményesebben a DEAC „A” csapata teljesített, amely 28 indulóból a 13. helyen végzett az összetettben.  A DEAC „B” csapata is folyamatos fejlődést mutatott, és egyre jobb pontszámokkal jött előre a bajnokság fordulói során. Külön meg kell dicsérni a DEAC „C” csapatának még óvodáskorú sportolóit is, akik közül többen az elmúlt hétvégén szerepeltek először ilyen nagyszabású versenyen.

A fiatalabbaknál kiemelkedő teljesítményt nyújtott Kovács Ármin, aki nagyon szép gyakorlatokat mutatott be, míg a nagyobbaknál Szabó Károly versenyzett legjobban. A DEAC tornászainak többsége még fiatal versenyzőnek számít saját korcsoportjában. Ők még két évig tudnak ebben a kategóriában versenyezni, de már most nagyon szép gyakorlatokat mutattak be.

A 2007-2008-as születésű fiúk a haladó korcsoportban már mind a hat felnőtt szeren versenyeznek. Itt a DEAC fiatal tornászai az országos 12. helyezést érték el összesítésben, sok szép egyéni teljesítménnyel vitték tehát tovább a debreceni torna hagyományait, öregbítve ezzel a DEAC hírnevét is.

torna_Gyermek_haladó_csapat-300x200 Sikeresen szerepeltek az ifjú tornászok

A klub fiú tornászai a Debreceni Egyetem támogatásával, az intézmény modern, jól felszerelt edzőcsarnokában készülnek hétről hétre. Az együttest pedig a rutinos Lakatos István, Ladányi Zoltán, Szabó Norbert edzőhármas készíti fel a viadalokra.

A gyermek kezdő csapatok tagjai:

DEAC „A” csapat: Mezey Áron, Bálint László, Kovács Gergő, Bakator Csanád, Farkas Máté, Kovács Ármin

DEAC „B” csapat: Ágoston Balázs, Hámori Lajos, Csonka Marcel, Póti Kristóf, Fekete László, Tóth Zsolt

DEAC „C” csapat: Czövek Dávid, Bodolai Áron, Varga Kristóf, Sira Ádám, Kártik László Dorián,

A gyermek haladó csapat tagjai:

Szima Nándor, Kertész Bence, Cserháti Nagy Roland, Buzsik Máté, Szabó Károly

Fotók:deac.hu