Sima vereség Vácon

Vida Gergő együttese Vácon lépett pályára a bajnokságban. A bravúr reményében keltek útra játékosaink, szurkolóink, ám sajnos csalódniuk kellett, hiszen a várt siker ezúttal is elmaradt.

0

Váci-kép-300x200 Sima vereség Vácon

Fotó: Victoria Photography

Mieink a Horváth-Pásztor; Varsányi, Punko, Zamfirescu, Despotovic, Tóvizi, Vantara-Kelemen sorral kezdték a találkozót. A meccs első találatát a győri nevelésű Lakatos Rita szerezte, passzív jelzésnél ugrott fel jó ütemben, precíz lövését egy elkapkodott debreceni akció követte, majd egy jó betörésre ítélt jogosan hazai hetest a bírópáros. 2-0 után Tóvizi Petrának nem kellett sok a szépítéshez: ügyesen fordult be, és határozott lövéssel mattolta Barbara Arenhartot. A váciak válaszát Mada Zamfirescu reagálta le az ellenakcióból, ám az egyenlítés már nem jött össze: Vantara-Kelemen hibázott, ellenben Souza már sokkal precízebbnek bizonyult büntetőjéből. Hét perc után 4-2-t mutatott az eredményjelző. Emberhátrányban lehoztuk a kapust, pontatlan befejezésünk láttán pedig már-már borítékolható volt a válasz: a vendéglátók gólérzékeny világbajnoka ezúttal sem hezitált, gondolkodás nélkül ívelt az üresen maradt debreceni ketrecbe.

A váciak üzemi sebességgel robogtak, aminek köszönhetően tíz perc, és 7-3-as különbség után Vida Gergő időt kért, hogy rendezze a sorokat. Rendre elkéstünk védekezésben, így hiába tüzelt Anna Punko mérnöki pontossággal, tizenhárom minutum elteltével már öt fa volt a hátrányunk. Szélsőinket valósággal megbabonázta a brazil portás. Előbb Varsányi, majd a mindig hatékony Vantara-Kelemen hibázott tiszta helyzetben, a dél-amerikai kapus a játékrész derekán ötven százalékkal hárította a kapujára küldött próbálkozásokat. Klasszis teljesítménye ellenére érdemes leszögezni, leginkább a bátorság, és a kreativitás hiányzott mieink játékából.

A szülinapos Csáki már új színt hozott, miután egy tudatosan felépített akció végén jegyezte hetedik találatunkat. Jobbszélsőnk egyébként remekül szállt be, elszánt befutásait követően két büntetést és hétméterest is kiharcolt, míg Jeca egész pályáról lőtt kapuba. Mondhatnánk, hiába, elvégre védekezésünk továbbra is ezer sebből vérzett, ezáltal halovány esélyünk sem mutatkozott a felzárkózásra, mi több, már-már imádkoztunk a játékrész záró sípszaváért. Teljesítményünket tökéletesen szummázta, ahogy a tiszta helyzetben induló Hársfalvi a kiszolgáltatott Arenhartba dobta a labdát. Harminc perc után 17-10, nem nekünk!

A második felvonásra beszállt Palsdóttir, mindjárt góllal, majd Jelena Despotovic tört be eredményesen, miképp Hajduch Csenge is meglőtte második találatát. Eközben persze, a hazaiak sem vettek vissza: gyors, határozott rohamaik végén rendre beköszöntek.

A 43. percben már számolhatott a lelkes váci publikum. Pocsék és kilátástalan kézilabdánk láttán nem is jelentett különösebb meglepetést a közte tíz. A Despotovic-cunder azért ma sem hiányozhatott. Apró szépséghiba, hogy az ehhez hasonlatos technikai bravúr a Balaton-partján háromgólos előnyt, míg itt a tíz egységre történő zárkózásunkat jelentette.

Persze, nem DVSC a DVSC, ha nem próbálja meg a kvázi lehetetlent: az eredményesen beszálló Sirián-Csáki duó vezérletével sikerült egy impozáns 6-0-s rohamot indítanunk, mellyel már-már kézzel fogható közelségbe került a hazai csapat. Utolérni azonban nem tudtuk őket, hiszen Kovács Patrícia a létező legjobb pillanatban csillapította a kedélyeket. A hátrelévő hét perc érdemi kérdéseket már nem tartalmazott, hiszen a vendéglátók újfent ráéreztek a góllövés ízére, és megérdemelten húzták be a két pontot. Az utolsó támadás jogán azért Román Dorina még betalált, 35-28 a vége!

A meccs összegzéseként elmondható, hogy egy rövid periódust leszámítva reménytelennek, ötlettelennek bizonyult kedvenceink teljesítménye. A csereként beszálló Csáki Viki-Sirián Szedi kettős ugyan lényegi előrelépést hozott együttesünk játékába, ám kollektívában jelentősen elmaradtunk a szükséges szinttől, úgyhogy Vida Gergőnek bőven lesz dolga az átlagosnál hosszabb bajnoki szünetben, mely során négy edzőmérkőzés vár Lányainkra.

GVM EUROPE-VÁC-DVSC-TVP 35-28 (17-10)
Vác, játékvezetők: Hargitai, Markó.
VÁC: Arenhart 1, Suba (kapusok), Barján, De 3 (2), Diószegi 2, Hámori 2, Helembai 3, Hornyák, Jovetic 7, Kácsor 4, Kovács 2 (2), Lakatos 4 (2), Pappné 2, Radosavljevic 5, Sziráki, Szondi. Edző: Szilágyi Zoltán.
DEBRECEN: Horváth-Pásztor, Lajtos (kapusok), Csáki 6 (3), Despotovic 5, Hajduch 3, Hársfalvi 1, Pálsdóttir 1, Pénzes 1 (1), Punko 3, Román 1, Sirián 5, Tóvizi 1, Vantara-Kelemen, Varsányi, Zamfirescu 1. Edző: Vida Gergő.
Kiállítások: 12, ill. 10.
Hétméteresek: 8/6, ill. 7/4.

T.S.