Smitula Gergő: „Szeretnénk szépen búcsúzni a szurkolóinktól”

A DVSE pólósa szerint Macsi Patrik vitatott kiállítása kellő „muníciót” ad a Honvéd elleni szerdai meccsre.

0

                                                   DVSE-300x200 Smitula Gergő: „Szeretnénk szépen búcsúzni a szurkolóinktól”Fotó: Nagy Anita

A Honvéd került egy lépéssel közelebb a hetedik helyhez, pedig a DVSE már 7–2-re is vezetett az egyik fél második sikeréig tartó párharc első meccsén. Aztán jött egy vitatható bírói ítélet, amelyből a fővárosiak profitáltak.

„Az első két negyedben remek teljesítményt nyújtottunk, a védekezésünket sem érhette kritika” – vágott bele a mondandójába Smitula Gergő, aki a Kőér utcai uszodában kétszer vette be a vetélytárs kapuját. „Aztán Macsi Patrik szája egy ütés miatt elkezdett vérezni, mégis őt állították ki a játékvezetők, így négy percre emberhátrányba kerültünk. A fórt kihasználta a Honvéd, fokozatosan csökkentette a különbséget, minket pedig megviselt ez a döntés. Ez a szituáció szerintem a csapatnak pluszmotivációt ad, nekem legalábbis biztosan” – nyilatkozta honlapunknak Smitula.

Ismerik egymást

A Honvéd legyőzése nem megoldhatatlan feladat, hiszen a hajdúságiak a felsőház utolsó fordulójában 12-9-re verték Szívós Mártonékat.

„Jól ismerjük a vetélytársunkat, de ez fordítva is igaz, így nincsenek már nagy titkok. Úgy gondolom, ha betartjuk a szakmai stáb utasításait, jó esélyünk lesz a győzelemre. Szerdán játszunk utoljára hazai környezetben ebben a szezonban, szeretnénk a szurkolóinktól szépen búcsúzni, majd a harmadik találkozón már bármi megtörténhet. Bizonyítani akarjuk, hogy nem véletlenül jutottunk be a bajnokságban a legjobb nyolc közé” – „fújt bele a harci kürtbe” Smitula, akitől megtudhattuk, hogy Macsi Patrik eltiltás miatt nem szerepelhet szerdán, rajta kívül jelenleg úgy fest, mindenki bevethető lesz.

A szurkolóknak azért is érdemes lesz kilátogatniuk a Debreceni Sportuszodába, mert több debreceni játékos az idény végén távozik a DVSE-től, így a drukkerek ebben az összetételben utoljára láthatják a gárdát.

DVSE-Honvéd, szerda 19.15

B.Á.